Националните отбори на България за момчета до 16 години, юноши

...
Националните отбори на България за момчета до 16 години, юноши
Коментари Харесай

Юношеските отбори разбраха противниците си за европейските първенства

Националните тимове на България за момчета до 16 години, юноши до 18 години и мъже до 20 години научиха противниците си за груповите етапи на европейските шампионати по баскетбол през 2020 година.

И трите национални гарнитури ще се състезават в дивизия "В ", само че най-малките - тези до 16 години, ще могат да се възползват от домакинско преимущество. Шампионатът в София ще се организира от 13 до 22 август, а българският отбор е в група "С " дружно с тимовете на Босна и Херцеговина, Белгия, Люксембург, Ирландия и Португалия.

На шампионата в София ще вземат участие и някои от най-силните школи в Европа, като в група "А " попаднаха Финландия, Германия и Чехия, в група "В " личат имената на Англия, Естония и Швеция, а в група "D " - тези на Черна гора, Украйна и Грузия.

Националният тим на България до 18 години ще взе участие на шампионата в румънския град Орадя от 24 юли до 2 август. Съперници на българите в група "А " са тимовете на Босна и Херцеговина, Норвегия, Словакия, Холандия и Португалия.

В шампионата при 20-годишните, което ще се организира от 10 до 19 юли в грузинската столица Тбилиси, България попадна в група "D " дружно с отборите на Косово, Беларус, Словакия финландия и Република Ирландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР