Националната здравноосигурителна каса разпространи становище по повод неизплатените 1000 лева

...
Националната здравноосигурителна каса разпространи становище по повод неизплатените 1000 лева
Коментари Харесай

НЗОК отговори за неизплатените 1000 лева на личните лекари

Националната здравноосигурителна каса популяризира мнение във връзка неизплатените 1000 лв. на персоналните лекари, обещани от държавното управление.

В него се споделя, че всички 28 Регионални здравноосигурителни каси в страната би трябвало да заявят в докладите си какъв брой и кои лекари и зъболекари са правили активност в интервала от 1 до 30 ноември.

Необходимите средства би трябвало да бъдат декларирани до 9.30 часа на 14 декември.

Към декларираните средства би трябвало да бъдат включени и сумите по методиката за изпълнителите на първичната и извънболнична здравна помощ и профилираната извънболнична здравна помощ. За заплащането им надлежно за месец ноември и предплатено за месец декември министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов разяснява, че неизплатените суми от 1000 лв. за персоналните лекари са подбудени от бюджетна процедура:

" Проблемът не е нежеланието да се случи раздаването на хилядата лв. на всички общопрактикуващи лекари. Проблемът е чисто бюджетна процедура. Трябваше да се гласоподава бюджетът на Националната здравноосигурителна каса и по-късно Надзорният съвет на Касата да вземе това решение. Говорил съм и с ръководителя на Надзора, и с представителите на държавната квота. Днес решение ще има ".

От Националната здравноосигурителна каса оповестяват, че след потвърждаване на средствата от тях районните подразделения ще извършат парични преводи по сметките на изпълнителите на здравна и дентална помощ по подписаните им контракти със Здравната каса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР