Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да покрива пакет за домашни грижи

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да покрива пакет за домашни грижи
Коментари Харесай

НЗОК ще покрива домашни грижи за новороденото от акушерки и медсестри

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да покрива пакет за домашни грижи за новородените до 14 дни след изписване от болничното заведение. Дейностите ще се извършват от медицински сестри, акушерки или лекарски асистенти. Това плануват промени в разпоредба на Министерството на здравеопазването, оповестени за публично разискване. Предвижда се пакетът да включва и обучителни действия по отношение на кърменето, хигиената и грижите за детето в здравословна среда.

Дейностите ще се извършват независимо или по предопределение на доктор от медицински сестри, акушерки или лекарски асистенти, работещи в амбулаторията за първична здравна помощ, в която е определения общопрактикуващ доктор на детето.

Със същия план се предлага и опция за осъществяване на платено от НЗОК дентално лекуване под обща упойка за лицата над 18 година с психологични болести. Сега такова лекуване от бюджета на НЗОК е обезпечено единствено за децата до 18 години с психологични болести.

Финансовите средства за използването на наредбата са в границите на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за съответната календарна година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР