Националната тематика има отражение в местната политика, но проблемите на

...
Националната тематика има отражение в местната политика, но проблемите на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Проблемите на местно ниво понякога искат бързи и прагматични решения

Националната тема има отражение в локалната политика, само че проблемите на локално равнище от време на време желаят бързи и прагматични решения, които не са повлияни цветово. Дали ще има държавно управление или не, дали ще има болшинство, не трябва да въздейства на разбирателството на общинско равнище. Имаме 265 общински съвета ". Това съобщи Калоян Паргов - някогашен ръководител на Софийската организация на Българска социалистическа партия в предаването „ Денят онлайн " по NOVA NEWS.

Относно избора на ръководител на Общинския съвет в София, Паргов сподели: „ Не е работа на Васил Терзиев да въздейства за образуване на болшинство в общинския съвет. Бойко Борисов като стана кмет, първоначално беше в едно непознато тяло, постановяваше му се да търси поддръжка вляво или вдясно ".

Минути преди началото на диалога им в Министерския съвет на изключително съвещание беше признат плана на Бюджет 2024 година Относно бюджета Паргов сподели: „ Очевидно, че Политическа партия следват логиката на Българска социалистическа партия, за сметка на това ГЕРБ намаляваше обществените разноски с претекста: „ по-малко страна, повече независимост ".

Политическата неустойчивост образува у хората чувство за вероятност или за липса на такава, изясни Паргов изтъкнатия претекст от финансовия министър Асен Василев, че с увеличението на парите за обществени действия ще се ограничи демографската рецесия. „ Демографският проблем минава през всички браншове, приходите са единствено част от него, районните диспропорции са по-голям камшик - в България към този момент има бели петна (на картата) ", сподели Паргов. Факторите върху ниската раждаемост, високата заболеваемост, високата смъртност се отразяват и на политическите партии, изясни той.

Относно разпределението на бюджета, той сподели, че е хубаво, че в доболничната помощ отиват повече средства, само че въпросът е каква е задачата. „ На запад задачата е не да вкараш всеки втори в болница, а да отложиш момента, в който ще се наложи да се заплаща доста за болнично лекуване. Трябва да има покоряване на обща идея и цел ", сподели Паргов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР