Националната служба за охрана категорично отказва да предостави записите от

...
Националната служба за охрана категорично отказва да предостави записите от
Коментари Харесай

НСО отказа да даде на съда записите от полицейското насилие върху протестиращи

Националната работа за защита изрично отхвърля да даде записите от охранителните камери на входа на Министерския съвет, които са снимали полицейското принуждение по време на антиправителствените митинги през лятото. Това изясни онлайн във Facebook адв. Николай Хаджигенов, който съставлява в съда пребити от органите на реда спокойно протестиращи в нощта на 10 против 11 юли.
" Два състава на Софийския областен съд са поискали във връзка делата, които заведох, от шефа на НСО да даде копие от записите с двете камери, които се намират зад колоните. По едното дело има отговор, че няма да ги дават ", споделя Хаджигенов, като прецизира, че самият той по негово искане е получил същия отвод от службата с аргумента, че " няма правно съображение ". " Същевременно копие от записите са предоставени на Столична дирекция на вътрешните работи, забавно - правораздаването очевидно не е задоволително правно съображение ", добавя още юристът.

Хаджигенов разяснява, че по този метод НСО става съизвършител и прави закононарушение против правораздаването. Той допусна, че въпросните записи на полицейско принуждение ще бъдат унищожени или развалени. Адвокатът дефинира службата за защита като преторианска армия и попита в чий интерес е да се прикриват закононарушенията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР