Националната научна фондация на САЩ обобщи резултатите от първите месеци

...
Националната научна фондация на САЩ обобщи резултатите от първите месеци
Коментари Харесай

Това са най-детайлните изображения на Слънцето

Националната научна фондация на Съединени американски щати заключи резултатите от първите месеци на работа на най-големия наземен телескоп за наблюдаване на Слънцето - Solar Telescope, който е с огледало с диаметър 4.24 м. В връзка с това бяха оповестени и две впечатляващи фотоси на звездата, сходни на които не са получавани.
`Това

Първото изображение улавя хромосферата на Слънцето - външната обвивка на звездата, която е доста проблематична за наблюдаване от повърхността на Земята заради мощното лъчение на фотосферата, долния пласт на атмосферата на звездата. Можете да видите хромосферата по време на слънчево затъмнение, когато луната блокира ярката светлина на Слънцето. Това изображение демонстрира повърхност от 82 500 км. Снимката е направена на 3 юни, тази година.

Второто изображение разкрива по-подробно външния тип на хромосферата на Слънцето. Той демонстрира доста по този начин наречени " гранули ", широчината на всяка от които е от 500 до 1500 км. Тази фотография също е направена при наблюдаване на Слънцето на 3 юни.
`Това

Благодарение на високата пространствена разграничителна дарба и висока сензитивност, телескопът DKIST е в положение да разграничи релативно дребни елементи в слънчевата фотосфера. Благодарение на това учените могат да следят от близко изхвърлянията на коронална маса, както и да дефинират силата и посоката на магнитното поле в хромосферата и короната на звездата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР