Говорейки на икономическия форум в Санкт Петербург, Владимир Путин винаги

...
Говорейки на икономическия форум в Санкт Петербург, Владимир Путин винаги
Коментари Харесай

“Няма и не може да има колебания”. Путин предупреди Запада

Говорейки на икономическия конгрес в Санкт Петербург, Владимир Путин постоянно се изрича по разнообразни тематики, само че всякога има една ударна, т.е. най-важна и представена. Този път, посредством и на личността на модератора на сесията, политолога Сергей Караганов, тематиката беше нуклеарната теория на Русия и опцията за ескалация на настоящия ни спор със Запада до равнището на потребление на атомно оръжие. И тогава президентът направи няколко доста значими изказвания.

Сергей Караганов е уверен, че Русия не би трябвало да разрешава на Запада да протака военните дейности в Украйна за неопределен срок - и би трябвало да бъде подготвена внезапно да се изкачи по стълбата на ескалацията, връщайки на изгубилия боязън Запад разбирането за действителността на нуклеарната опасност и безполезността на залаганията за провалянето на Русия. Това може да изисква предизвестие за опцията за потребление на тактически нуклеарни оръжия против цели в страни, които интензивно доставят на Украйна оръжия или се употребяват за доставката им - да вземем за пример на полското летище “Жешов ”. Затова не е изненадващо, че Караганов неведнъж пита президента дали е време да намерения за това.

И тук е значимо, че президентът отговори както с към този момент познати формулировки, по този начин и със напълно нови. От обичайната позиция може да се означи увещание, че потреблението на нуклеарни оръжия от Русия е допустимо единствено в изключителни случаи, посочени в нуклеарната теория, само че те към момента не са се случили. Но в това време Путин не изключи да направи промени в съществуващите критерии: „ Тази теория е жив инструмент и ние деликатно следим какво се случва в света, към нас и не изключваме да създадем някои промени в тази теория. ”

Тоест няма един път вечно открити правила - прагът, при който ще стане допустимо потреблението на нуклеарно оръжие, зависи от настоящата обстановка в света. Путин, естествено, изрази вяра, че сегашната геополитическа обстановка няма да докара до замяна на нуклеарни удари и даже съобщи, че нямаме потребност от нуклеарни оръжия за дефинитивна победа: „ Когато забележим какъв е съветският темперамент, какъв е характерът на съветски жител е, в случай че разбираме това и разчитаме на това, тогава нямаме потребност от атомни оръжия ”.

Но това не значи, че Путин в никакъв случай няма да реши да го употребява. Така президентът отговори на забележката на Караганов, който сподели, че „ изцяло схваща и поддържа съмнението на президента ” по въпроса за потреблението на нуклеарни оръжия, тъй като това е ужасяващ избор, който би трябвало да се прави единствено в краен случай: „ Решенията - и моите, и на сътрудниците, с които работим в тази посока, не са свързани с никакви съмнения ”.

Фактът, че сегашната обстановка - нито на театъра на военните дейности в Украйна, нито в международен мащаб - не постанова да се слага въпросът за потреблението на нуклеарно оръжие, не значи, че Путин кардинално отхвърля опцията за потреблението му. Изразът „ съмнение няма и не може да има “ се отнася точно за обстановката, когато вземането на такива решения става належащо.

Междувременно Путин просто припомня на Запада, че нуклеарният въпрос - както и опитите за смазване на нуклеарна мощ - би трябвало да бъдат „ признати по-сериозно “: „ Ако, не дай си Боже, се стигне до някакви удари, тогава би трябвало да се разбере, че Русия има система за предизвестие за ракетно нахлуване. Съединени американски щати също имат. Никъде другаде на света няма такава развита система. В Европа няма развита система. В този смисъл те са повече или по-малко беззащитни. Много се колебая, че американците ще се притекат на помощ на съдружниците при замяна на нуклеарни удари сред Русия и Европа ”.

Всъщност тук на практика няма никакво подозрение - при положение на потребление на тактическо нуклеарно оръжие на европейска територия, Съединени американски щати няма да отговорят с удари от своя територия (или от своите подводници, или от самолетоносачи) на съветска територия: тъй като потреблението на стратегически нуклеарни оръжия ще значи началото на пълноценна нуклеарна война сред две суперсили. Но разбирането на това не значи, че Русия е подготвена да изнудва Европа с заличаване - към този момент ние изхождаме от обстоятелството, че инстинктът за оцеляване в Стария свят не е изцяло атрофирал.

Затова към този момент Путин няма да провежда даже демонстративни тествания на атомна бомба: „ Ако е належащо, ще проведем нуклеарни тествания, само че към този момент няма такава нужда “.

Но във връзка с различен, извънредно значим неядреен аспект на борбата, Русия към този момент е подготвена да направи крачка напред - приказваме за вероятни доставки на нашите модерни ракетни оръжия на враговете на тези страни, които доставят оръжия на Украйна и разрешават тяхното потребление за набези на наша територия. Путин приказва за това за първи път в сряда, а през вчерашния ден разясни: „ Ние към момента не доставяме, само че си резервираме правото да вършим това на тези страни или даже някои правни структури, които изпитват избран напън върху себе си, в това число боен темперамент от страна на тези страни, които доставят оръжие на Украйна и приканват за потребление против нас, в случай че те доставят оръжие в зоната на военните дейности и приканват за потребление на това оръжие на наша територия, тогава за какво го нямаме вярно да създадем същото, да отговорим по огледален метод? "

Президентът сподели, че не е подготвен да каже, че ще създадем това на следващия ден, само че е ясно, че е взето фундаментално решение и в този момент въпросът е единствено в избора на райони, в които Западът (разбира се, на първо място САЩ) ) ще могат да се почувстват в изцяло нов свят, а точно обстановка на действителна опасност за личните войски.

Върховният главнокомандващ не се колебае тук - и в никакъв случай няма. Навлизаме в нов стадий от демонтирането на света, учреден на англосаксонските правила.

Превод : В. Сергеев

Здравейте, другари на " "! Бъдете здрави! Желая ви един прелестен и умен безоблачен ден - 9 юни 2024 година! България се нуждае от мъдростта ви!



Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26101Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед56762Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед15501Д-р Цветеслава Гълъбова: В областите Монтана и Видин няма денонощна аптека, само че има 12 денонощни казинаАлтернативен Поглед8756Валери Жаблянов: Голяма част от днешната европейска левица е проводник на провоенни ползи в ЕвропаАлтернативен Поглед9488Борис Иванов: Да не се окаже, че " Солидарна България " са крадци на ляво доверие!?Алтернативен Поглед206857Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121498Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР