Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) и А1 подготвиха 359

...
Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) и А1 подготвиха 359
Коментари Харесай

Близо 360 деца от приемни семейства получиха раници и помагала от А1 и НАПГ

Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) и А1 приготвиха 359 деца от приемни фамилии за старта на новата образователна година с раници, тетрадки и пособия.

Първокласниците измежду тях са 42, а 175 деца са на възраст сред втори до шести клас, в гимназиална възраст са 142 юноши - от седми до дванадесети клас.

Този път обичайният празник по случай първия образователен ден, проведен от НАПГ и А1, се организира в Бургас. В него се включиха 8 деца от приемни фамилии от морския град и района, двама първокласници, и 6 по-големи деца и младежи на възраст сред 2 и 12 клас. Те получиха своите особено готови раници с тетрадки, просветителни принадлежности и образователни пособия персонално от Александър Миланов, ръководител на НАПГ, и Нина Неделчева-Георгиева от А1.

„ Всяко дете има право на умерено детство и опция да открива света, благодарение на своите родители и учители. Радвам се, че А1 дълготрайно поддържа активността на НАПГ, тъй че помогнем на повече деца в България да следват фантазиите си за нови познания, да порастват спокойни и щастливи “, разяснява Нина Неделчева-Георгиева от А1 България.



“Първият образователен ден, който организираме особено за децата от приемни фамилии, към този момент е традиция със седемгодишна история, само че вълнението продължава да е все по този начин мощно. Благодаря на А1, че поддържат идеята на приемната грижа, която всекидневно потвърждава своята мощ да избавя детството и да основава персони. На добър час на всички възпитаници! ”, сподели пред децата и техните фамилии Александър Миланов, изпълнителен шеф на Националната асоциация за приемна грижа.



Дългогодишната поддръжка на А1 за самодейностите на НАПГ, ориентирани към обезпечаването на положителна фамилна среда за повече деца в страната, включва също годишни национални лагери за приемни деца и младежи, кариерно консултиране за младежи. През последните години бяха проведени специфични вечери за зрелостниците от приемни фамилии, церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители. Общата инвестиция на А1 за идеята на приемната грижа у нас за последните 10 години под разнообразни форми на финансиране надвишава половин милион лв..

Компанията влага и близо 100 000 лв. в поддръжка на самодейността „ Родители+ “, посредством която приемни родители от НАПГ, подготвени за обществени сътрудници, оказваха морална и материална помощ на стопански уязвими фамилии, с цел да се предотврати риска от разлъка сред биологичните родители и децата им. Средствата бяха събрани от даренията от 1 лев, които А1 предоставяше на НАПГ за всяко събаряне на първото по рода си приложение А1 SmartAD, което компанията започва през 2019-а година. То предлага рекламно наличие, съобразено с ползите и желанията на записалите се консуматори.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР