Националната агенция по приходите (НАП) предлага услуга за видео жестов

...
Националната агенция по приходите (НАП) предлага услуга за видео жестов
Коментари Харесай

НАП въведе услуга за видео жестов превод за хора с увреден слух

Националната организация по приходите (НАП) предлага услуга за видео жестов превод чрез онлайн платформа за даване на еднакъв достъп до услугите на Агенцията за жители с повреден слух. Тя дава възможност да се подобри комуникацията със чиновниците в салоните за обслужване на клиенти, които са обозначени със стикери. Осигурява се достъп до жестов превод сега на визитата им на гишето. С помощта на таблети се реализира видео и гласова връзка с прът центъра за превод. По този метод чиновниците на Национална агенция за приходите могат да чуват превода, а клиентът с повреден слух да вижда преводача на екран.

Комуникацията ще се реализира в действително време благодарение на квалифицирани жестови преводачи. Очаква се нововъведението доста да усъвършенства обслужването на хората, за които жестовият език е съществена форма на връзка.

„ Независимо, че основният ни фокус остават електронните връзки и е-услугите, продължаваме да усъвършенстваме взаимоотношението „ лице в лице “ в офисите на Национална агенция за приходите. За нас е значимо да осигурим еднакъв достъп и качествена услуга за хората с повреден слух “, сподели шефът на дирекция „ Обслужване “ в Национална агенция за приходите Боряна Георгиева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР