Националната агенция по аеронавтика и изследване на космическото пространство (НАСА)

...
Националната агенция по аеронавтика и изследване на космическото пространство (НАСА)
Коментари Харесай

Как ще реагира светът на откриването на извънземен живот?

Националната организация по аеронавтика и проучване на галактическото пространство (НАСА) е набрала 24-ма теолози за присъединяване в програмата на Центъра за теологични проучвания (CTI) в Принстънския университет. Групата ще прави оценка по какъв начин хората ще реагират, в случай че се открие живот на други планети, и по какъв начин това изобретение ще повлияе на нашите показа за боговете и творението.

CTI се разказва като създаване на „ мостове на съгласие, като сплотява теолози, учени и политици, с цел да мислят дружно и да осведомят обществеността за световните проблеми “.
Астрономи изследваха мистериозни източници на мощни рентгенови лъчи
Учени от университетите в Чикаго и Фордъм в Съединени американски щати са изследвали три свръхярки рентгенови източника (ULX) в спиралната вселена NGC 891....
Прочети повече
НАСА отбелязва, че програмата има за цел да отговори на въпроси, които ни вълнуват от незапомнени времена, да вземем за пример: Какво е животът? Какво значи да си жив? Къде да сложим границата сред човек и извънземно? Какви са опциите за рационален живот на други места?
Детектори ще улавят лазерни сигнали от извънземни
Андрю Дейвисън, теолог от Кеймбриджкия университет, с докторска степен по биохимия от Оксфорд, се е включил към групата на теолозите на НАСА. Той е на мнение, че вероятността за намиране на живот на друга планета става все по-реална. Подготвил е за издаване книгата „ Астробиологията и християнското обучение “, която ще излезе следващата година. В книгата се отбелязва, че последователите на редица религиозни обичаи могат да одобряват концепцията за извънземния живот.

Според The Times книгата на Дейвисън отбелязва, че " огромен брой хора биха се обърнали към своите религиозни обичаи за насоки ", в случай че извънземните бъдат открити, и че това е значимо " за позицията и достолепието на човешкия живот ". " Откриването на извънземен живот може да се случи след към десетилетие, през идващите епохи, а може и да не се случи въобще, само че в случай че се случи, ще бъде потребно да помислим за следствията авансово ", написа Дейвисън.

Карл Пилчър, който оглавява Института по астробиология на НАСА до 2016 година, споделя, че организацията желае теолозите „ да прегледат последствията от използването на инструментите на науката от края на ХХ и началото на ХХI век към въпроси, които са обсъждани в религиозните обичаи в продължение на стотици или хиляди от години. "
Без сензации! НАСА се загрижи по какъв начин да ни оповестява за извънземни
Според него е невероятно да си представим, че Земята е единственото място във Вселената, където съществува живот. " Просто е немислимо, когато има над 100 милиарда звезди и повече от 100 милиарда галактики във Вселената ", споделя Пилчър.
Япония събира астронавти за полет до Луната
Японският министър председател Фумио Кишида е обявил, че страната ще изпрати свои астронавти на Луната като част от по-широка стратегия за сътру...
Прочети повече
Още през 2014 година НАСА даде безплатно 1,1 милиона $ на CTI за проучване на интереса и отвореността на вярващите към научни проучвания под названието „ Социалните последствия от астробиологията “. Това проучване, почнало през 2016 година и приключило през 2018 година, посочило, наред с другите неща, че хората със мощно предпочитание да намерят смисъла на съществуването, само че с ниско придържане към избрана вяра, са по-склонни да имат вяра, че извънземните съществуват. Това демонстрира, че вярата във всяка доктрина може да пристигна от същия човешки подтик.

Директорът на CTI Уил Сторър изяснява, че се надяват да видят " сериозна научна обява в книги и списания по тематиката ", с цел да разкрият " мистерията и последствията от откриването на микробен живот на друга планета “.

Различни изследвания и анкети през последните години демонстрират, че християните в Съединените щати са по-малко склонни да имат вяра, че животът съществува на други планети. Дуилия де Мело, астроном и професор по физика в Католическия университет, споделя, че измежду нейните студенти има неколцина, които постоянно повдигат теоретични въпроси за рационален живот във Вселената.

" Ако ние сме артикули на сътворението, за какво да няма живот на други планети? Няма какво да се каже друго ", сподели Де Мело пред The ​​Washington Post през август 2021 година

През 2008 година основният астроном на Ватикана съобщи, че няма спор сред вярата в Бог и опцията за съществуването на " извънземни братя ", допустимо по-развити от хората. „ Според мен такава опция (за живот на други планети) съществува “, споделя преподобният Хосе Габриел Фунес, началник на Ватиканската обсерватория до 2015 година
При колонизиране на Марс хората евентуално ще стартират да се ядат взаимно
Експерти считат, че в случай че по време на колонизацията на Космоса или Марс хората не съумеят да обезпечат задоволително годишна продукция за храна, няма да...
Прочети повече
" Как можем да изключим развиването на живот другаде? " - споделя той пред ватиканския вестник L`Osservatore Romano и изяснява, че това е допустимо с помощта на огромния брой галактики и планети. На въпроса, дали има поради човекоподобни същества или даже по-развити от хората, той дава отговор: „ Разбира се, в такава огромна Вселена не можете да изключите тази догадка. "

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР