Национална подписка от името на българските синдикати започват КТ Подкрепа

...
Национална подписка от името на българските синдикати започват КТ Подкрепа
Коментари Харесай

Синдикатите с подписка за заплащането на нощния труд

Национална подписка от името на българските синдикати стартират КТ " Подкрепа " и КНСБ. Подписката за нарастване на спомагателното възнаграждение на нощния труд и ограничението му единствено в производства с непрекъсваем индустриален развой ще е измежду работещите в България, както и измежду жителите. С нея ще се желае и смяна в механизма за сумираното пресмятане на работното време и гарантиране на действителното отчитане и възнаграждение на изключителния труд. Това оповестиха от пресцентъра на КТ " Подкрепа ".

Инициативата е продължение на дългогодишната акция на КТ " Подкрепа ", взаимно със СФСМВР и БЛС " За почтени условия и възнаграждение на нощния труд ", доразвита в партньорство с КНСБ.

Сегашното възнаграждение от 0,25 лева на час  в допълнение заплащане за нощен труд е несъмнено през 2007 година при минимална работна заплата за страната от 180 лв..

През април предходната година КТ " Подкрепа " почна акция за ограничение на полагането на нощен труд. Световната здравна организация излезе със мнение, че нощният труд трайно поврежда здравето на служащите и би трябвало да се ограничи, изясни при оповестяването на акцията Здравчо Здравчев, ръководител на Национална федерация " Техническа промишленост, просвета, информатика " към КТ " Подкрепа ".

С нощен труд у нас са заети над 400 000 души.

Подробности за самодейността ще бъдат дадени на следващия ден от президентите на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов и на КНСБ Пламен Димитров. Събитието ще се състои от 11.30 часа в Конгресен център " ГЛОБУС " в постройката на КНСБ.

Ще участват и индустриалните федерации на двата синдиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР