Национална награда на името на известния лекар д-р Атанас Дафовски

...
Национална награда на името на известния лекар д-р Атанас Дафовски
Коментари Харесай

Трима носители на наградата на името на д-р Атанас Дафовски

Национална премия на името на известния доктор доктор Атанас Дафовски учреди регионалната болница в Кърджали. Това стана във връзка 100 години от рождението на именития доктор, патрон на най–голямото лечебно заведение в Източните Родопи.
„ Призът ще се връчва за високи достижения в медицината, опазването на здравето и науката по време на кръгли годишнини и при избрани мотиви с решение на Съвета на шефовете на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски ” в Кърджали ”, разгласи изпълнителният шеф на болничното заведение проф. доктор Тодор Черкезов.

Първи носители на националаната премията станаха акад. доктор Богдан Петрунов, доцент доктор Андрей Кехайов и кърджалийският анестезиолог доктор Недялка Джангозова. На специфичната гала участваха регионалният шеф Никола Чанев, зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова и основният специалист в Министерството на здравеопазването Катя Паракозова, шефове на здравни заведения в Кърджали, лекари, медицински експерти.
       
Д-р Дафовски е значима персона в областта на опазването на здравето на област Кърджали. Той е управлявал болничното заведение в интервала 1961-1982 година По негово време са построени новите корпуси на регионалната болница, с помощта на положителната му кадрова политика в лечебното заведение са  работили висококвалифицирани лекари, с които би се гордяла всяка болница в страната. През 2018 г доктор Дафовски е почетен посмъртно със званието почетен жител на Кърджали.
       
По мотив годишнината от рождението на доктор Атанас Дафовски акад. доктор Богдан Петрунов изнесе лекция пред лекарската колегия на тематика „ Алергията – модерно обществено значимо заболяване ”, а по-късно управлението на болничното заведение, лекари и жители на Кърджали сервираха венци и цветя пред паметната плоча на именития доктор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР