Национална агенция за приходите обяви, че повишава сигурността при плащанията

...
Национална агенция за приходите обяви, че повишава сигурността при плащанията
Коментари Харесай

НАП въвежда двойно потвърждаване за плащане онлайн

Национална организация за приходите разгласи, че покачва сигурността при заплащанията с банкови карти в интернет, като вкарва двойна идентификация.

Виртуалният ПОС е една от най-често употребяваните електронни услуги на приходната организация, акцентират от Национална агенция за приходите.

Вдигането на равнището на сигурност е поради евродирективата за платежните услуги. В тази връзка от 31 март Национална агенция за приходите ще премине към потреблението на нов протокол за своя виртуален ПОС терминал. Това Това ще докара до смяна на страницата за въвеждане на картови данни при заплащане на суми към приходната организация. 

Различен ще бъде и методът на потвърждаване на преводи с банкови карти, които поддържат Mastercard IdentityCheck и Verified by Visa. Освен познатата динамична ключова дума ще има още една непрекъсната 3D ключова дума, която служи за удостоверение на онлайн заплащанията. Тя ще се дава от обслужващата банка, която е издала картата, прецизират от Национална агенция за приходите.

Откакто работи, през виртуалния ПОС на данъчните са минали над  1.2 милиона заплащания на стойност над половин милиард лв., а единствено от началото на тази година са направени преводи за над 50 млн. лв.. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР