Националистическата Австрийска партия на свободата (АПС), чийто лидер Ханс-Кристиян Щрахе

...
Националистическата Австрийска партия на свободата (АПС), чийто лидер Ханс-Кристиян Щрахе
Коментари Харесай

Новите управляващи във Виена гледат с добро око към Москва

Националистическата Австрийска партия на свободата (АПС), чийто водач Ханс-Кристиян Щрахе е прочут с утвърждението си за референдума в Крим и суровата рецензия на Еромайдана в Киев, получи основни постове в държавното управление на страната: вицеканцлер, министри на външните работи и защитата. Националистите пристигнаха на власт след съглашение с консервативната Народна партия и с нейния водач Себастиян Курц. За Русия издигането на АПС значи появяването на медиатор за договаряния в самия център на Европа, разясняват съветски медии. Москва и АПС имат отдавнашна история на взаимоотношенията. През 2014 година като наблюдаващ на референдума в Крим дойде бъдещият вице-кмет на Виена, представителят на АПС Йохан Гуденус. Оттогава водачът на партията Хайнц-Кристиян Щрахе неведнъж е подлагал на критика позициите на НАТО и Европейски Съюз във връзка с Русия.

Точно преди година сред АПС и партията „ Единна Русия” беше подписано съглашение за съдействие. Щрахе и някогашния претендент за президент Норберт Хофер посетиха Москва. „ Новото съдружно държавно управление на Австрия, в което съвсем по равно ще влязат представители на „ Народната партия” и АПС, е способно да промени политиката на една от водещите страни в Европа, в това число и интернационалната компонента” – споделил за ria.ru заместник-секретарят на Генералния съвет на „ Единна Русия” Сергей Железняк.

Ако в действителност последват промени, те могат да бъдат позитивни за Русия, се надяват съветски политици. Хайнц-Кристиан Щрахе, ставайки вице-канцлер, остро подлага на критика събитията на украинския Майдан, в който се виждат явни признаци на скрит план.

„ Сега ние знаем, че тогава роля изиграли западните спецслужби” – споделя Щрахе. Що се отнася до бъдещето на Крим, то водачът на АПС вижда два разновидността: или признание на полуострова в състава на Русия или осъществяване на още един референдум в обозрими периоди под контрола на интернационалните сили.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР