Национален отбор, под ръководството на Стефан Колев, президент на Българската

...
Национален отбор, под ръководството на Стефан Колев, президент на Българската
Коментари Харесай

Български отбор ще участва на Световното първенство по Кунг-фу

Национален тим, под управлението на Стефан Колев, президент на Българската Федерация по Ушу, отпътува през днешния ден за Тексас, Съединени американски щати, където ще се организира Световното състезание по Ушу /Кунг-фу. Официалният уебсайт на надпреварата е на адрес: https://16thwwc.org. Лайв стрийминг ще може да се следи в формалния YouTube канал на Световната федерация по Ушу: https://www.youtube.com/@iwufwushu.

Световното състезание по Ушу (Кунг-фу) ще продължи до 20 ноември 2023 година в град Фортуърт, Тексас. Зрителите ще могат да следят осъществяванията на най-хубавите майстори на бойното изкуство от 80 страни в двете съществени дисциплини Таолу и Санда.

Световното състезание по Ушу се организира на всеки 2 години под егидата на Световната Ушу Федерация IWUF. По време на надпреварата се организира и конгрес. Стефан Колев, в качеството си на президент на българската федерация, е формалният представител на България в най-важния международен конгрес, отдаден на китайското бойно изкуство.

БФУ към този момент е била уредник на сходни надпревари – през 2016 в Бургас се организира Световното състезание по Ушу за младежи, а през 2018 още веднъж Бургас беше градът-домакин на Световното състезание по Тайчичуан. В момента в Бургас под управлението на Стефан Колев, който е и вицепрезидент на Европейската федерация по ушу, се построява огромен Ушу/Кунг-фу състезателен център (в ж.к. Меден рудник, Бургас).

Кунг-фу е сборното име на обичайните китайски бойни изкуства. Ушу е китайското наименование на спорта, само че по света се е наложило името “кунг-фу ”. Ушу е формирано от доста стилове, най-популярни от които са Тайчи и Винг Чун.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР