Председатели на Общински съвет – Плевен, заемали поста от 1991

...
Председатели на Общински съвет – Плевен, заемали поста от 1991
Коментари Харесай

Председатели на Общински съвет – Плевен през годините с първа обща среща

Председатели на Общински съвет – Плевен, заемали поста от 1991 година насам, се срещнаха за първи път на обща среща, инициирана от сегашния ръководител на локалния парламент доцент доктор Иван Малкодански. В срещата участваха Георг Спартански – ръководител на Общинския съвет три следващи мандата /1999 година – 2011 г./, Дарин Ангелов – ръководител на Общинския съвет един мандат /2011 година – 2015 г./ и Мартин Митев – ръководител на Общинския съвет два следващи мандата /2015 година – 2023 г./.

„ Радвам се, че в празничния за Плевен 15 май слагаме началото на една хубава традиция. Общинският съвет е институцията, създаваща рамката, в която градът се ръководи и развива. Всяко значимо решение би трябвало да бъде утвърдено от общинските съветници. Бюджетът на града, активността на общинските предприятия, всяко значително за града решение се взема от общинските съветници “, съобщи доцент доктор Иван Малкодански и добави, че концепцията му е срещата на ръководителите да стане традиция за всеки 15 май.

Общинският съвет е законодателният орган на локалното самоуправление в общината (чл. 138 от КРБ). Той се избира от популацията на съответната община за период от 4 години по ред избран със закон. Общинският съвет на Плевен се състои от 41 определени общински съветници и към него действат 11 непрекъснати комисии. Той е групов орган и дефинира политиката за създаване и развиване на общината, упражнява надзор над активността на общинската администрация, приема правилници, наредби, решения и указания по въпроси от локално значение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР