Национален конкурс Сграда на годината“ е най-популярното и престижно събитиe

...
Национален конкурс Сграда на годината“ е най-популярното и престижно събитиe
Коментари Харесай

КТК „Ченгене скеле“ и Библиотеката спечелиха престижни награди

Национален конкурс „ Сграда на годината “ е най-популярното и влиятелно събитиe в областта на капиталовите планове, строителството и архитектурата в България. Целта му е да отличава най-хубавите достижения при реализация на модерни сградни планове през съответната година, както и обвързваните с реализацията им вложител, проектант и строител.

В новото издание на състезанието Бургас се показа превъзходно. Две награди донесоха планове, в които вложител е локалната власт. От името на кмета Димитър Николов ги одобриха неговият заместител с сектор строителство Чанка Коралска и Емил Бурулянов – основен проектант на общината.

 

* Първо място в категория „ Проекти, свързани с развиването на градовете “ завоюва Културно-исторически комплекс „ Ченгене скеле “.

 

ИНВЕСТИТОР: Община Бургас

АРХИТЕКТ: арх. Десислава Стоянова, арх. Мариана Сърбова; арх. Мария Сребрева; арх. Атанас Марков

КОНСТРУКТОР: инж. Лазар Димитров, инж. Николай Николов, инж. Стамен Иванов

ИЗПЪЛНИТЕЛ: „ Планекс Инфраструктура “ ЕООД

 

* Специална премия в категория „ Социална инфраструктура и здания със особено предопределение “ завоюва планът за създаване на Музей за модерно изкуство и библиотека в Бургас.

 

ИНВЕСТИТОР: Община Бургас

АРХИТЕКТ: „ Дизарх “ ООД

КОНСТРУКТОР: Петър Гегов

ИЗПЪЛНИТЕЛ: „ Би Бургас-2019 “ ДЗЗД

 

* Първа премия в категория „ Социална инфраструктура и здания със особено предопределение - здания опазване на здравето “ завоюва новата МБАЛ „ Сърце и мозък “, която построи в Бургас частен вложител.

Национален конкурс “Сграда на годината ” се провежда от ГРАДЪТ Медиа Груп, под патронажа на Министерството на районното развиване и благоустройството. Събитието се реализира с поддръжката на промишлеността и браншовите организации в региона на вложенията, проектирането и строителството в България – УАСГ, КСБ, КАБ, КИИП, БААИК. Медиен сътрудник на събитието е Българска Национална Телевизия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР