По-строгите правила за събиране на семейства на мигранти, обявени от

...
По-строгите правила за събиране на семейства на мигранти, обявени от
Коментари Харесай

По-строгите правила за събиране на семействата на мигрантите в Австрия влизат в сила от следващата седмица

По-строгите правила за събиране на фамилии на мигранти, оповестени от ръководещата Австрийска национална партия, ще влязат в действие през идната седмица. Тогава броят на ДНК тестванията ще бъде " фрапантно повишен " с декрет, заяви министърът на вътрешните работи Герхард Карнер на конференция - от настоящия един % до към петдесет %. Тестовете ще би трябвало да се правят на място в съответните посолства и в началото ще би трябвало да се заплащат от претендентите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Одобрението на съдружния сътрудник не е належащо, защото е задоволително разпореждане на Министерството на вътрешните работи и Министерството на външните работи, които се управляват от Австрийската национална партия. Коалиционната партия " Зелени-Зелена опция "  вече разкритикува оповестените ограничения.

Събирането на фамилиите визира съпрузите и малолетните деца. В бъдеще те ще би трябвало да се подложат на ДНК тест от чиновниците на австрийското посолство в страната на генезис, в случай че има подозрения по отношение на достоверността на документите - което съгласно Министерството на вътрешните работи се случва постоянно. Виза ще се издава единствено в случай че ДНК пробата покаже огромна възможност за роднинска връзка. След влизане в страната и подаване на молба за леговище в Австрия ще се прави спомагателна инспекция.

За Австрийската партия на свободата постановлението не трансформира съвсем нищо; в него се приказва за " битка със признаците " и за " още хиляди родственици ", които ще влязат в страната. От Австрийската социалдемократическа партия упрекват Карнер, че " хвърля димки, вместо да се оправи с действителните компликации при събирането на фамилиите ".

От 1 юни 2024 година провинция Форарлберг вкарва кодекс за лицата, търсещи леговище. От тях се изисква да подпишат съглашение, с което се задължават да вземат участие в курсове по немски език, да учат европейските полезности, както и да поставят общественополезен труд. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР