Четирикратният олимпийски шампион Рико Грос (Германия) е новият старши треньор

...
Четирикратният олимпийски шампион Рико Грос (Германия) е новият старши треньор
Коментари Харесай

Легенда на биатлона става треньор на националния!

Четирикратният олимпийски първенец Рико Грос (Германия) е новият старши треньор на националния тим на България по биатлон, заяви президентът на БФБиатлон Атанас Фурнаджиев. Той заменя на поста украинския експерт Василий Мушкин.

53-годиният Грос е легенда на международния биатлон. В славната си спортна кариера германецът е спечелил 28 медала от Олимпийски игри и Световни шампионати и има девет самостоятелни победи за Световната купа. Четирите си олимпийски златни оценки печели с щафетата на Бундестима. Той също по този начин има още девет международни трофеи, четири от които в самостоятелните надпревари.

Договорът на Грос с БФБиатлон е до края на Олимпиадата в Кортина Д`Ампецо и Милано през февруари 2026 година.

Треньорската му кариера стартира като помощник-треньор на националния тим на Германия през 2010-а година, а също по този начин е водил националните тимове на Австрия и Русия. Помощници на Грос ще бъдат българи.

В контракта са добавени и два лагера на отбора в немския зимен център Руполдинг, където Грос живее. На тези два лагера той ще се ангажира директно с тима, а в другите лагери ще взе участие за по няколко дни и ще получава информация онлайн. За последно той води националния тим на Словения по биатлон от май 2022 година до края на този сезон, само че договорът му не беше удължен по финансови аргументи.

" За първи път от една година ще имаме единен народен тим. В групата ще бъдат Владимир Илиев, Милена Тодорова, Благой Тодев и всички наши най-хубави биатлонисти ", съобщи президентът на Българската федерация Атанас Фурнаджиев в Министерството на спорта. Възможно е договорът на Грос да бъде продължен след края на Зимните игри в Милано и Кортина д’Ампецо, само че това зависи и от двете страни, добави шефът на федерацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР