Страните членки на ЕС се споразумяха днес за пакет от

...
Страните членки на ЕС се споразумяха днес за пакет от
Коментари Харесай

Страните членки на ЕС се споразумяха за санкции срещу Беларус

Страните членки на Европейски Съюз се споразумяха през днешния ден за пакет от наказания против Беларус, с цел да се опитат да затворят една от малките врати за отбягване на наказателните ограничения против Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на изказвания на европейски дипломати и белгийски публични представители.

Тази седмица Европейски Съюз одобри 14-ия си пакет от наказания против Русия поради нейното пълномащабно навлизане в Украйна през 2022 година, който включва клаузи, засилващи отговорността на европейски компании, изнасящи през страни отвън Европейски Съюз.

Усилията за затваряне на малките врати за наложените наказания се ускориха от предходната година насам и съгласно дипломати Беларус е една от най-големите от тях.

Европейски Съюз работи от януари предходната година, с цел да приведе към този момент наложените на Беларус наказания преди нахлуването на Русия в сходство с ограниченията в отговор на войната, само че значимият експорт от тази страна на калиев карбонат, именуван още поташ, беше една от пречките.

Според един от европейските дипломати текстът уеднаквява ограниченията във връзка с стоките с двойна приложимост, като да вземем за пример чиповете, които се намират в главните уреди, както и при авангардните технологии и военните произведения.

От пакета наказания отпадна наредба, за която някои страни упорстваха, че би могла да разреши беларуски поташ и други селскостопански артикули да се изнасят през Европа при положение на скок на цените, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР