Пъстър празник, посветен на Еньовден, събра варненски деца в Музея

...
Пъстър празник, посветен на Еньовден, събра варненски деца в Музея
Коментари Харесай

Деца отпразнуваха Еньовден в Музея по история на медицината на МУ – Варна

Пъстър празник, отдаден на Еньовден, събра варненски деца в Музея по история на медицината към МУ – Варна, оповестяват от висшето образователно заведение.

Денят на лечебните билки тази година беше с акцент върху подрастващите от детски градини и учебни заведения.

Малките посетители на музея научиха повече за празника Еньовден и за първата дарителска болница у нас „ Параскева Николау “, както и за лековитите растения, които са били основа в лекуването и профилактиката на разнообразни заболявания в предишното.

Празникът стартира с стартирането на бели гълъби в небето с апел за мир на планетата. Всички посетители минаха под венец от лечебни треви и пробваха от обичайна Еньовденска питка. С къса сказка и разходка из билковата градина на музея децата научиха повече за традициите, свързани с Еньовден и лятното слънцестоене. Малките гости разпознаваха разнообразни билки, а картинен въпросник ги предизвика да се изявят със знанията си за лечебните растения. За най-активните участници имаше поощрителни награди.

Децата участваха също в креативна работилница за венци от билки и цветя, рисуваха лековити треви и се научиха по какъв начин да вършат хербарий. Музика и национални танци съпътстваха празника. На финала дребните посетители на музея засадиха билкови семена и ги отнесоха вкъщи.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР