Национален фонд Култура (НФК) завежда съдебни дела срещу три организации,

...
Национален фонд Култура (НФК) завежда съдебни дела срещу три организации,
Коментари Харесай

Фонд Култура завежда дела, включително и срещу организаторите на шоуто с драг кралиците

Национален фонд " Култура " (НФК) завежда правосъдни каузи против три организации, които са получили финансиране с държавни средства по планове за просвета. Това излиза наяве от прессъобщение на уеб страницата на Фонда. Уточнява се, че повода са " несъблюдение на подписани контракти и възобновяване на цялостните суми по тях ".  

Сред организациите е и  " Сингъл степ ", която организира  " Drag Bingo ", чиято реклама с провокативни фотоси и надпис: " Проектът е осъществен с поддръжката на Национален фонд " Култура ", провокира бурни и гневни реакции в мрежата, измежду избрани групи хора, в това число и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

Събитието е част от план с финансовата поддръжка на Фонд " Култура ", за която са отпуснати 77 046 лева по програмата " Възстановяване и развиване на частни културни организации ". Сега обаче Фондът желае цялата сума да бъде върната. Решението е взето въз основа на нововъведената процедура за деен мониторинг на подкрепените през 2021 и 2022 година планове и след осъществяване на инспекция по целесъобразността и законосъобразността на разходването на обществени средства, изясняват от НФК.

В края на март Министерството на културата назначи инспекция поради отпущането на пари по план, финансиран от Национален фонд " Култура ", част от който се оказва събитие, в което има детайл на хазарт - бинго игра, водена от мил кралици (мъже, които влизат в провокативни женски образи). Тогава от екипа на The Steps  излязоха с позиция, в която показаха възмущението си от острите реакции и последвалото оповестяване на инспекция, като съгласно тях тези провокации са част от предизборната акция.

Уважаеми госпожи и господа, Скъпи бенефициенти на Националния фонд „ Култура “, Във връзка с установени...
Posted by Национален фонд „ Култура “/ National Culture Fund, Bulgaria on Wednesday, 22 February 2023
 

Кой още би трябвало да връща пари - вижте на идната страница...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР