Националът на България за Купа Дейвис Янаки Милев се класира

...
Националът на България за Купа Дейвис Янаки Милев се класира
Коментари Харесай

Янаки Милев започна с двусетова победа на турнир в Турция

Националът на България за Купа " Дейвис " Янаки Милев се класира за втория кръг на шампионата по тенис на клей в турския курорт Анталия с награден фонд 25 хиляди $.

19-годишният Милев започва с триумф над руснака Евгений Тюрнев с 6:4, 7:6(7) след съвсем два часа игра. Той взе ранен задатък от 3:1 и резервира преимуществото си до края на първия сет. Във втората част българинът изоставаше с 3:5 гейма, след което при 6:5 сервираше за успеха, само че позволи пробив и се стигна до тайбрек. В него младежът навакса пасив от 2:4 точки и осъществя поврат, с цел да запише първата си победа на сингъл във веригата на Световната федерация по тенис ITF от края на септември, когато доближи до финала на съревнование от същия сан в Пазарджик.

За място на четвъртфиналите Милев чака спечелилия от дуела сред поставения номер 4 Александър Вайс (Италия) и Илия Белобородко (Украйна), " благополучен губещ " от квалификациите.В конкуренцията на двойки българинът и Рубен Господинячки (Италия), които вземат участие с " уайлд кард ", стартират през днешния ден следобяд против третите в схемата Патрик Рикл (Чехия) и Тимо Щодер (Германия).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР