Националът на България за купа Дейвис Адриан Андреев отпадна във

...
Националът на България за купа Дейвис Адриан Андреев отпадна във
Коментари Харесай

Андреев отпадна във втория кръг на АТП в Анталия

Националът на България за купа " Дейвис " Адриан Андреев отпадна във втория кръг на шампионата по тенис на твърди кортове от категория АТП 250 в турския курорт Анталия с награден фонд 361800 евро.

Квалификантът Андреев загуби от поставения под номер 4 австралиец Алекс де Минор с 3:6, 1:6 за 71 минути.

19-годишният софиянец стартира мача с пробив, само че Де Минор обърна до 4:2. Българинът върна брейка и понижи до 3:4, само че по-късно австралиецът напряко две серии от по четири следващи гейма, с цел да победи.

21-годишният Де Минор, който се стреми към четвърта купа в кариерата си, заема 23-ата позиция в международната класация сега, като е с 541 места по-напред в класацията от 19-годишния софиянец, който едвам през вчерашния ден записа първа победа в главната скица на съревнование от Тура на АТП.

С положителното си показване в турския курорт Андреев проработи 5700 евро и 32 точки за международната класация, в която ще прогресира с към 120 места и ще влезе за първи път в кариерата си в първите 450 след края на конкуренцията в Анталия.

Друг български национал Димитър Кузманов, който също мина през квалификациите, ще изиграе на следващия ден срещата си от втория кръг против лидера в схемата и десети в света Матео Беретини (Италия).
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР