НАТО ще вземе решение за запълване и увеличаване на оръжейните

...
НАТО ще вземе решение за запълване и увеличаване на оръжейните
Коментари Харесай

НАТО увеличава производството на боеприпаси за Украйна

НАТО ще вземе решение за запълване и увеличение на оръжейните ресурси на страните членки, както и за увеличение на производството.

Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Той приказва преди започващата на следващия ден в Брюксел двудневна среща на министрите на защитата на страните от алианса.

„ Войната в Украйна употребява голямо количество муниции и изчерпва запасите на съдружниците. Сегашните разноски за муниции за Украйна са неведнъж от актуалното ни произвеждане. Това слага отбранителната ни промишленост напрегнат “, посочи Столтенберг.

И даде образец, че времето за осъществяване на предоставени поръчки за произвеждане на едрокалибрени муниции към този момент е повишено от 12 на 28 месеца. Което значи, че в случай че бъде поръчано нещо през днешния ден, то ще бъде създадено след съвсем две години и половина.

Затова НАТО би трябвало да усили производството. Столтенберг похвали Съединени американски щати, Франция и Германия, както и други неназовани страни членки, че държавните управления им сключили дълготрайни контракти с производители.

Не се чака НАТО да изпрати бойни самолети в Украйна, стана ясно от думите на генералния секретар. Ако това бъде направено, би било директна интервенция. Съвсем друго нещо съгласно Столтенберг е доставката на отбранителни качества.

Украйна би трябвало да бъде подкрепяна, с цел да завоюва войната и да реализира мир. Защото и една година след експанзията няма признаци съветският президент Владимир Путин да се приготвя за мир.

Боеприпасите би трябвало да дойдат в Украйна допустимо най-скоро, тъй като ще спасят доста животи, безапелационен бе Столтенберг. Това би трябвало да стане на фона на упованията за огромна съветска пролетна атака.

Съюзниците ще извърнат особено внимание и на отбраната на основната инфраструктура, в това число на потводните кабели и тръбопроводи.

Ще бъде разисквано и основаването на огромна мрежа от частни и държавни спътници в орбита. Така ще бъдат събирани и споделяни основани в Космоса данни.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР