Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, осъждаща атаките срещу

...
Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, осъждаща атаките срещу
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН прие предложение, осъждащо атаките срещу хуманитарни работници

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция, осъждаща офанзивите против личен състав на Организация на обединените нации и филантропични служащи в зони на спор, защото рекорден брой чиновници на Организация на обединените нации бяха убити във войната на Израел против Ивицата Газа.

Резолюцията, която приканва всички страни да пазят филантропичните служащи в сходство с интернационалното право, беше призната в петък с 14 гласа „ за “, нула „ срещу “ и един въздържал се.

„ Тази резолюция [изпраща] мощно обръщение “, сподели Паскал Берисвил, дипломат на Организация на обединените нации за Швейцария, който предложи мярката.

„ Тази резолюция удостоверява отговорността на страната и тази на страните в спора да почитат и пазят цивилното население и по-специално да почитат и пазят тези мъже и дами, които всеки ден работят дружно с засегнатите от въоръжени спорове “, сподели Баерисвил пред съвет.

Резолюцията беше призната на фона на закани и офанзиви против филантропични служащи в конфликтни зони по света, в това число в Судан и Украйна.

Но от окто...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР