НАТО разполага с редица варианти за действие, ако Русия използва

...
НАТО разполага с редица варианти за действие, ако Русия използва
Коментари Харесай

НАТО: Икономическите санкции са един от вариантите за противодействие на Русия

НАТО разполага с редица разновидности за деяние, в случай че Русия употребява мощ против Украйна, като те включват стопански, финансови и политически ограничения, съобщи генералният секретар на отбранителния съюз Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс.

" Разполагаме с необятен набор от благоприятни условия, с цел да подсигуряваме, че за Русия ще има съществени последствия, в случай че още веднъж употребява мощ против самостоятелна, суверенна страна - Украйна ", съобщи Столтенберг на конференция в Рига.

Това включва всичко, стопански и финансови наказания, политически ограничавания, а към този момент и укрепналата ни груповата защита след 2014 година, когато те анексираха нелегално Крим, най-значителното ѝ укрепване след Студената война, добави той в коридорите на срещата на външните министри на страните от НАТО.

Подкрепата на НАТО за териториалната целокупност на Украйна " остава непоклатима ", а Киев е " непосредствен и високо скъп сътрудник ", акцентира генералният секретар.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи през днешния ден, че Русия няма право да попречва околните връзки сред Киев и НАТО и всевъзможни гаранции за сигурност, предвиждащи Алиансът да не се уголемява на изток, което Москва би могла да изиска от Запада, също биха били нелегитимни, акцентира той.

Кулеба добави, че остава открит въпросът какъв брой тежки биха били възможни наказания на Европейски Съюз, в случай че Русия стартира ново нахлуване против Украйна. Но възможен пакет, който да предотврати сходно дейности от страна на Русия, би бил стъпка в вярната посока, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР