НАТО отбелязва 70-ата годишнина от основаването си, без да знае

...
НАТО отбелязва 70-ата годишнина от основаването си, без да знае
Коментари Харесай

Тръмп и Турция помрачават 70-ата годишнина на НАТО

НАТО отбелязва 70-ата годишнина от основаването си, без да знае дали ще стигне до 75. Това написа американската организация Bloomberg, представена от " Фокус ".
„ Изискванията на Доналд Тръмп към съдружниците на Организацията на Северноатлантическия контракт да поемат и да извършват отговорностите си за отбранителни разноски рискуват да навредят на морала. Но по-широките подозрения на президента на Съединени американски щати за цената на Алианса са надалеч по-разяждащи за бъдещото доближаване на НАТО “, разяснява медията.
Друг проблем съгласно Bloomberg е Турция, която се причисли към НАТО през 1952 година и тогава изпрати подкрепления на Съединени американски щати и Англия в Корейската война, трансформирайки се в стратегическа опора против Съветския съюз по време на Студената война. Но даже ветерани с редица медали от този спор в този момент слагат под въпрос това, дали Съединени американски щати продължава да е съдружник на Турция и хвърлят сянка върху бъдещето на НАТО.
„ Междувременно държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган чака доставката на най-съвременна система за противоракетна защита С-400 от Русия, отхвърляйки настояванията на Съединени американски щати да купи американската система „ Пейтриът “, пренебрегвайки повода, заради която Алианса бе учреден през 1949 г.: групова сигурност против Съветска Русия.
„ Всичко това би трябвало да значи, че има какво да се разисква, когато външните министри от 29-те членове на НАТО се срещнат във Вашингтон тази седмица. А тези, които ще бъдат признати от държавния секретар Майкъл Помпео, може да са щастливи да се измъкнат невредими “, заключва Bloomberg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР