Натискът към ръководството на АЕЦ Козлодуй“ за преминаване към американското

...
Натискът към ръководството на АЕЦ Козлодуй“ за преминаване към американското
Коментари Харесай

Румен Петков: Натискът към ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ за преминаване към американското гориво на „Уестингхаус“ се засилва

Натискът към управлението на АЕЦ „ Козлодуй “ за прекосяване към американското гориво на „ Уестингхаус “ се ускорява, съобщи пред медиите ръководителят на АБВ Румен Петков и предвижда тежки удари върху нуклеарната енергийна сигурност на България.

Той изясни, че и на двете краткотрайни площадки – в Козлодуй и в Нови хан има задоволително отработено само че не обработено нуклеарно гориво и напомни, че практиката досега е Русия да си прибира назад касетките с отработеното гориво. „ Уестингхаус “ обаче оставят касетките с отработеното нуклеарно гориво при ползвателя – предписание, за което България няма никаква подготвеност. Петков напомни също и повреди на реактори в Украйна и в Чехия в годините обратно при прекосяване към горивото на „ Уестингхаус “. Колкото до качеството на създадената сила от съветското нуклеарно гориво, то е с 30 – 35% по-добро, съотв. и цената е с толкоз по-ниска, в сравнение с продукта на „ Уестингхаус “.

Румен Петков е безапелационен, че министър председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев бягат от всички тези основно въпроси, с цел да обслужат интереса на „ Уестингхаус “ и Съединени американски щати.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР