“Настояваме за откриване на процедура по пряк избор на Конгреса

...
“Настояваме за откриване на процедура по пряк избор на Конгреса
Коментари Харесай

Младежите в БСП: Партията има нужда от нови програма и председател

“Настояваме за разкриване на процедура по директен избор на Конгреса на 22 януари 2022 година и избор на идващ ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия ”. Това се споделя в Резолюция, призната единомислещо от Младежкото Обединение в Българска социалистическа партия. Според младите социалисти незабавно би трябвало да стартира полемика за приемане на нова стратегия на Българска социалистическа партия. Участието на левицата в сегашното ръководство не трябва да оставя на назад във времето положението и проблемите пред Българска социалистическа партия - безапелационни са младежите. Според тях неравенствата, приходите, битката с корупцията и опазването на околната среда, са част от тематиките, които би трябвало да бъдат във фокуса на една лява партия.

“БСП позволи фундаментални неточности на политическо равнище още на 4-ти април и оттова нататък спиралата на неприятните резултати стана неизбежна ”. Това е показа пред присъстващите в залата Крум Зарков. По думите му Българска социалистическа партия не може да бъде партия-балансьор, тъй като постоянно ще се откри някоя нова групировка, която не носи тежестите на минали ръководства и ще бъде по-предпочетена. " България има потребност от огромна лява партия, не от дребна националистическа групировка " ; съобщи Крум Зарков. Изказването му беше подкрепено от цялата зала с овации.

На съвещанието на младежката организация участва и членът на Изпълнителното бюро на партията Борислав Гуцанов. Изказването му, че Корнелия Нинова е дала късмет на младите, провокира бурно неодобрение измежду присъстващите. “Чудим се ние в една и съща среща ли участваме “, възмути се член на управлението на МО. Младите социалисти бяха безапелационни, че за последните 2 години Корнелия Нинова се е срещнала с тях един път и без никакъв резултат. От трибуната бе заложен въпрос за какво Гуцанов не е изключен от партията, откакто от него смъкна доверие персонално ръководителят на партията. Представител на Младежкото Обединение във Варна пък попита за какво са заменени тихомълком младежите, които да делегати на 50-тия конгрес.

Според Габриел Вълков, интернационален секретар на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия управлението на партията би трябвало да бъде в непрекъснат разговор с младежите в Българска социалистическа партия, в случай че желае да се реализира триумф вбъдеще. По думите на различен Станислав Стоенчев, който е представителят на МО в ИБ, огромна част от младежите на БСПса работели единствено за една акция - тази на президента Румен Радев. “Ръководството на Българска социалистическа партия направи едни и същи неточности по време на трите избора, през които преминахме. Всеки път предупреждавахме какво ще се случи, само че по този начин и не бяхме чути, по тази причина и Българска социалистическа партия няма свои представители в Народното събрание от няколко области ”, съобщи Мартин Жлябинков, член на МО от Перник. Според сътрудника му от Добрич Десислава Трифонова, в случай че Българска социалистическа партия продължава по този начин, скоро няма да може да мине даже бариерата за влизане в Народното събрание, по тази причина е време за смяна. 

“За мен е значимо да схвана при едни изключителни избори за парламент по какъв начин ще излезем да агитираме хората, когато към този момент не сме в съпротива, а част от това ръководство, където виждаме, че част от нашите съществени политики, които пазиме, няма да бъдат признати ”, съобщи Николай Николов, представител от София. Евродепутатът Цветелина Пенкова също се включи в полемиката, като съобщи, че Българска социалистическа партия е надалеч от прогресивното и, че едноличното водачество от дълго време е остаряла идея. Според Мирела Кичукова, член от Стара Загора, във време на рецесии (здравна, икономическа, социална) в случай че е правилно, че в Народно събрание има импортирани 28 законопроекти и от тях нито един не е на Българска социалистическа партия. Къде е Българска социалистическа партия? И когато обществената пенсия е 170 лева, обществените пенсии за неработоспособност са на обидно ниски равнища, то къде е нашата партия в цялата картина? Дискусията по всички тематики продължи няколко часа. Трима бяха представителите на централното управление в лицето на Борислав Гуцанов, Катя Георгиева и Георги Свиленски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР