Настояваме ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ да бъде незабавно уволнено, заяви

...
Настояваме ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ да бъде незабавно уволнено, заяви
Коментари Харесай

АБВ поиска оставката на ръководството на АЕЦ Козлодуй, защото вътре е влязла Херо Мустафа

Настояваме управлението на АЕЦ „ Козлодуй “ да бъде неотложно уволнено, съобщи на конференция водачът на АБВ Румен Петков, представен от " Фокус ". Повод за настояването на партията е визитата на американския дипломат Херо Мустафа в нуклеарната централа. Наскоро от АБВ изпратиха запитване до ДАНС и министъра на енергетиката какви са били задачите на визитата на Мустафа в АЕЦ „ Козлодуй “, като Румен Петков посочи, че отговор е получен единствено от ръководителя на Агенцията по национална сигурност.

„ Искам да благодаря на ръководителя на Агенцията за национална сигурност господин Димитър Георгиев за отговора, който ни е изпратил. Ще го качим на нашия уебсайт. Утре изтича срокът, в който министър Теменужка Петкова би трябвало да ни отговори. Г-н Димитър Георгиев ни е дал отговор, че при еднократни визити на стратегическа зона се обезпечава достъп на лицата, без да е належащо издаване на позволение от Агенцията за национална сигурност. Тоест Агенцията удостоверява, че „ Козлодуй “ е стратегическа зона. „ Козлодуй “ удостоверява, че без нейно познание на територията на стратегическата зона са влизали чужденци. Това според мен е закононарушение към сигурността на обекта, закононарушение към технологията, която се употребява, закононарушение към употребяваното нуклеарно гориво и всички формули, които се осъществят в централата, с цел да може тя да обезпечава ток. По-нататък в отговора си господин Георгиев ни осведоми, че откакто не се изисква известяван на Агенцията или изпращане на искане от ръководителя на стратегическия обект за издаване на позволение, такова позволение би трябвало да се издава по ред, който е избран от ръководителя на атомната електроцентрала „ Козлодуй “, чийто принципал е Министерство на енергетиката “, сподели още Петков.

„ Ще се обърнем към ръководителя на АЕЦ „ Козлодуй “ с искане да ни бъде възложен правилника или документа, с който той е прецизирал метода на заявяване, поканване, еднократно влизане на хора в стратегическата зона. Ако стратегическата зона е с темперамент на „ Плод и зарзават, всеки когато и както му скимне да върви в нея и да си взима стратегически документи, значи нещо сме се объркали “, уточни водачът на Политическа партия АБВ.

Румен Петков добави, че от АБВ ще се извърнат към прокуратурата за подпомагане. „ Подчертавам – към прокуратурата, не към основния прокурор. На този човек му нямаме никакво доверие и той обслужва Борисов и цялата крадлива тайфа към него. Ще се обърнем към прокуратурата във Враца, тъй като централата е във Врачанска област, за формиране на неотложно произвеждане. Ако Теменужка Петкова е в такава степен на зависимости, произлизащи от Перник, Бусманци и другаде и не уволни управлението на „ Козлодуй “ ще желаеме прокуратурата да в профил управлението на „ Козлодуй “ до привършване на инспекцията “, акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР