Настоящият ръководител на НАТО и бивш министър-председател на Норвегия е

...
Настоящият ръководител на НАТО и бивш министър-председател на Норвегия е
Коментари Харесай

Столтенберг - кандидат да оглави Централната банка на Норвегия

Настоящият началник на НАТО и някогашен министър-председател на Норвегия е един от 22-та претенденти за поста шеф на норвежката Централна банка, който би могъл да заеме, откакто напусне сегашната си служба, съгласно информация, оповестена на уеб страницата на финансовия департамент на кралството. Според листата 62-годишният Столтенберг е измежду повече от 20-те претенденти за началник на Централната банка след Ейстен Олсен.

Самият началник на удостовери пред телевизия NRK желанието си да заеме поста. " През ноември Министерството на финансите се свърза с мен с предложение да се кандидатирам за поста и това е служба, за която съм доста стимулиран ", цитира телевизионният оператор думите на Столтенберг.
Столтенберг: Ситуацията в Западните Балкани става рискова
Външните министри на НАТО започнаха обособена полемика по време на плануваната среща на Северноатлантическия съвет в Рига, отдадена на с...

Ръководителят на НАТО обаче акцентира, че няма да може да заеме новия пост, който ще се освободи на 1 март 2022 година, преди да изтече мандатът му на настоящия пост на 30 септември идната година.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР