В Русия е бил задържан заместник-началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант

...
В Русия е бил задържан заместник-началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант
Коментари Харесай

По подозрение за взимане на подкуп: Арестуван е и зам.-началникът на Генщаба на руската армия

В Русия е бил арестуван заместник-началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин по съмнение във взимане на рушвет в огромни размери, оповестиха съветските медии, съобщи Българска телеграфна агенция. Това е последният от поредицата арести на висши военни чиновници.

Вестник " Комерсант " заяви, че Шамарин е бил арестуван по отношение на хипотетична машинация и че домът му е бил претърсен.

Това е четвъртият арест на почитан чиновник в региона на защитата от април насам, когато заместник-министърът на защитата Тимур Иванов беше арестуван в следствения арест по съмнение във взимане на рушвет, отбелязва Ройтерс.

Оттогава са задържани и генерал-лейтенант Юрий Кузнецов, шеф на отдел " Човешки запаси " в министерството на защитата, и генерал-майор Иван Попов, някогашен пълководец на 58-ма съветска войска.

Поредицата от арести идва на фона на огромни промени в съветското отбранително ведомство, откакто този месец президентът Владимир Путин в профил дългогодишния министър Сергей Шойгу и го размени с някогашния заместител министър-председател Андрей Белоусов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР