Настоящият парламент и новото мнозинство в него не бива да

...
Настоящият парламент и новото мнозинство в него не бива да
Коментари Харесай

Анализатори: Няма как настоящото мнозинство да прави ключовата съдебна реформа

Настоящият парламент и новото болшинство в него не трябва да вършат толкоз значими промени като Конституционна промяна и въобще смяна в правосъдната система. Около това мнение се сплотиха в ефира на Euronews Bulgaria журналистът Ружа Райчева и политологът Дария-Лора Дачева. Не ми се вижда, че това е Народното събрание, който би трябвало да прави тези толкоз значими промени, свързани със правосъдната власт, едвам се търпяха до момента, сподели Райчева. „ Много е значимо да не забравяме, че в една толкоз корумпирана среда, когато едни и същи хора приказват за правосъдна промени, конституционна, няма да се случи нещо друго “, сподели от своя страна Дачева.

После добави : „ Върнаха се някакви хора, които бяха остракирани, дали ще е Гешев или някой различен, когато едни и същи вършат конституционни промени, се получава абсурден кръг “.

Според Дачева политическата обстановка е толкоз „ непредвидима “, че е доста мъчно да се вършат каквито и да било прогнози, а новият управнически съюз ще изкара най-малко до локалните избори наесен. „ Всеки ден могат да се спънат по няколко пъти “, сподели тя.

Същото предвижда и Ружа Райчева, която счита, че надали ще има ротация на министър председателите след 9 месеца, а ръководството ще издържи най-много година.

Цялото изявление във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР