Настоящият конституционен съдия и бивш служебен министър на правосъдието Янаки

...
Настоящият конституционен съдия и бивш служебен министър на правосъдието Янаки
Коментари Харесай

Янаки Стоилов заподозря ВСС, че не желае да се произнесе за Гешев

Настоящият парламентарен арбитър и някогашен длъжностен министър на правораздаването Янаки Стоилов заподозря Висшия правосъден съвет (ВСС) в отвращение да се произнесе по настояването му за уволнението на основния прокурор до есента, когато изтича мандатът на този състав. Според него Висш съдебен съвет може и да остави без разглеждане настояването за освобождение на Гешев.
" Имаме превратно практикуване на власт от органа за ръководство на правосъдната власт. Ако беше приел чисто процедурни правила, е друго. Висш съдебен съвет, който другояче е доста сензитивен за разделянето на управляващите, не извършва това да реагира и да каже всъщност какво му е мнението ", разяснява Стоилов. Това запълва медийното пространство с трикове, които усложняват ненужно един въпрос, който стои на дневен ред, акцентира той.
Във вторник Висш съдебен съвет още веднъж замота дебатите по прекратяването на мандата на Гешев и реши да се произнесе на 4 май по допустимостта на настояването на служебния правосъден министър Янаки Стоилов за уволнението му, направено предишното лято. След това ще се гледат всъщност импортираните претенции на настоящия и предходния правосъден министър, които целят премахване на основния прокурор.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР