Настоящите мерки срещу разпространението на коронавируса работят и не се

...
Настоящите мерки срещу разпространението на коронавируса работят и не се
Коментари Харесай

Кацаров: Действащите сега мерки са достатъчни и те са като локдаун за тези без сертификати

Настоящите ограничения против разпространяването на ковид работят и не се постанова локдаун, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров в „ Тази заран “. „ Спря повишаването на случаите на новозаразени с ковид. Мерките работят. Причината е, че хората ги одобриха и сами ги съблюдават, а не толкоз на надзор, упражняван от управляващите “, сподели Кацаров.
Въпреки това остава рискът за здравната система, тъй като „ хората, които влизат в болница в този момент, са хората, които са се заразили предходната и по-миналата седмица “, означи министърът.

„ Това е повече от здравна рецесия, това е най-тежката пандемична вълна до момента, също така тя е доста продължителна. Тези дни се навършват три месеца на тази вълна, натискът в здравната система е извънредно огромен, а в този момент стигнахме до връхна точка, т.е. тя още не е свършила “, съобщи Кацаров.

„ Заплахата е да не можем да приемем всички заболели в лечебни заведения и да ги лекуваме. Това е най-лошото нещо, което може да ни се случи. Ако не продължим да се придържаме към тези противоепидемични ограничения, в случай че не продължим да се имунизираме всеобщо, нищо положително не ни чака “, предвижда Кацаров.

„ Държавата не се е провалила с имунизационната акция “

Здравният министър е безапелационен, че няма неуспех на страната в имунизационната акция.

„ Ваксината е доброволна. Няма човек, който да не е осведомен за имунизациите. Много от нашите сънародници знаят повече за страничните резултати. Не може някой да се оплаче, че му липсва информация за имунизациите. Въпреки това основаните отрицателни настройки против науката, евентуално са в корените на това хората още да не са се ваксинирали. Добрата вест е, че последните седмици виждаме растеж ", съобщи още Кацаров.

В момента се бележи огромен прогрес в имунизацията против ковид - „ за две седмици първа доза са си сложили над 200 000 души. А двете седмици преди този момент 50 000. Може би хората най-сетне схванаха, че това е методът “, съобщи Стойчо Кацаров.

„ Зеленият документ е тип локадаун “

Не се постанова към този момент въвеждането на цялостен локдаун, с цел да се пречупи кривата на разпространяване на болестта и " няма потребност да се въртим към този въпрос ", безапелационен е здравният министър.

„ Те стачкуват даже против сегашните ограничения, а какво остава при локдаун “, сподели Кацаров, само че отхвърли решението да не се вкарват по-строги ограничавания да е стимулирано политически.

Действащите сега ограничения са задоволителни и те са самобитен „ локдаун за непритежаващите зелен документ “, съобщи министърът. „ Протестите против зеления документ са политически “

Протестите против зеления документ са проведени от партии за печелене на гласове, счита Кацаров, който беше посрещнат от стачкуващи пред постройката на bTV. По думите му тези протестиращи може и да са платени, само че в случай че се разболеят, той ще би трябвало да се погрижи за тях и да им обезпечи болнично лекуване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР