Настоящата учебна година няма да бъде удължавана. Това заяви образователният

...
Настоящата учебна година няма да бъде удължавана. Това заяви образователният
Коментари Харесай

Ще удължават ли учебната година? Говори Денков

Настоящата образователна година няма да бъде удължавана. Това съобщи просветителният министър Николай Денков. Заради компликации в онлайн образованието предходната година, вторият период беше продължен с една седмица за децата от 1-ви до 3-ти клас и с две седмици за децата от 4-ти до 6-ти клас. Сега обаче за децата с пропуски в знанията се плануват единствено самостоятелни занятия с учителите.

Тази година не са планувани спомагателни седмици образование за дребните възпитаници в края на втория период, съобщи министърът на образованието.

„ По-скоро ще използваме тези две седмици за наваксване на самостоятелните пропуски на децата. Остава тази опция - да се проучва какви са проблемите на всяко дете и да се работи самостоятелно или на дребни групи ”, изясни министър Денков.

Така, в случай че нямат потребност от спомагателни уроци, дребните възпитаници от 1-ви до 3-ти клас ще завършат годината на 31-и май. Децата от 4-ти до 6-ти клас ще учат до 15-и юни. А до най-късно в класните стаи ще останат огромните възпитаници от 7-ми до 11-и клас - 30-и юни.

И до момента в който краят на тази образователна година към този момент е явен, то началото на идната към момента се разисква, добави просветителният министър.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР