Настоящата политическа криза е много подобна на начина, по който

...
Настоящата политическа криза е много подобна на начина, по който
Коментари Харесай

Сугарев: Сегашната политическа криза прилича на начина, по който бе свалено правителството на Филип Димитров

Настоящата политическа рецесия е доста сходна на метода, по който беше свалено от власт държавното управление на Филип Димитров през 1992 година Това стана благодарение на „ депесарския шут “ на Доган, „ Боянските ливади “ на Желев. Интересното е, че и тогава мотивът беше Македония и стана в миг, в който България можеше да дръпне. Тогава имахме късмет да бъдем с Полша, Чехия и Унгария, а не да бъдем на опашката измежду някогашните източни страни. Това разяснява в разбор за БГНЕС Едвин Сугарев, политик, държавник и посланик.

Различното оттогава е сериозността на геополитическата конюнктура. Случващото се през днешния ден ще има доста тежки последствия за България. Ако човек огледа какво става в обществените мрежи и по какъв начин пораства броят на троловете, които пропагандират с пропутински опорки, ще разбере, че става дума за едно интензивно мероприятие, чиято последна цел е да се стигне до смяна на геополитическата ориентировка на България. До нашите граници се води война и тя може да се разрасне. Крайната цел на Путин не е Украйна. Една от неговите цели е да овладее Черно море и пробивът в България би бил стратегически доста значим за него.

Доброто решение е обединението да си остане в този тип, който беше до момента и да направи всичко, което е допустимо, с цел да обезпечи националните ползи. Ако се стигне до рухване на държавното управление, ще умрат всички шансове за правосъдна промяна. Огромните суми, които чакаме от Европейския съюз по линия на Плана за възобновяване и развиване, няма да бъдат получени.

Реакциите на политическите сили демонстрират, че никой не желае да ръководи в този миг и не желае предварителни избори, като изключим „ Възраждане “. Другата алтернатива, за която се заприказва, е съставянето на експертно държавно управление. Това ни връща към Филип Димитров. След неговото държавно управление се появи това на проф. Любен Беров, а то дефакто бе държавно управление на „ Мултигруп “ и мафията. Това би било доста неприятна орис за българите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР