Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов говори преди предстоящия квалификационен сблъсък

...
Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов говори преди предстоящия квалификационен сблъсък
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Имам две години, за да сваля Лудогорец от върха!

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов приказва преди идния квалификационен конфликт с Осиек в шампионата от Лигата на конференциите. Първата среща от третия кръг е в четвъртък от 20:00 часа на стадион " Васил Левски ".

" Подготвили сме тима по допустимо най-хубавия метод. Ще имаме опция да покажем по-добър футбол от последната среща. Имахме опцията да поработим и тактически. Радващото е, че имаме двама съвсем възобновени състезатели - Бисмарк Чарлс е изцяло възобновен, а Мено Кох е с леки проблеми, само че се надявам за втория мач да бъде подготвен. Няма да пожертвам с нито един от футболистите. При най-малките подозрения няма да употребявам играча ", съобщи Младенов.

" Осиек е добре уравновесен тим. В избрани моменти от играта играят с висока преса, нападателни са. Малко или доста би трябвало да се съобразим с тях. Търсят някаква изненада по отношение на схемата на игра. Сигурен съм, че сме ги разузнали добре, тъй че се надявам да няма опция те да ни изненадат. "

" Няма я тази вариативност като избор на стартов състав. Ограничен съм с броя на здрави и готови футболисти, тъй че измененията ще са съвсем незабележими. Не съм от този вид, който да пристигна и с внезапен завой да промени всичко. Трябва да дам опция на футболистите да се приспособяват към моите условия. Не може за 5 дни да възприемат безусловно всичко. Така че измененията са малко - и като състав, и като скица на игра. "

" Не ми се желае да отделяме чак такова внимание на съперника. Гледаме нашия си тим. Моята цел е в тези две години да създадем подобен тим, който да бъде конкурентоспособен на Лудогорец, а и да надделее над тях ", добави експертът.

" Няма треньор, който да не се стреми да победи. Надявам се и благодарение на почитателите тимът да бъде като пестник и да се оправи с съперника. Отбелязването на гол е доста значимо нещо, тъй че уповавам се да имаме тази опция да отбележим. Когато сътворяваме голова обстановка, да имаме класата ".

" Дадена ми е опция в тези две години да работя пълноценно за сформирането на един боеспособен тим, който да надделее над Лудогорец. В тези две години ще работя неуморно за постигането на тази цел. Надявам се почитателите да схванат и да застанат зад тима. Това разединение е пагубно за клуба. Аз разбирам, че търпението им е изчерпано, само че би трябвало да имаме по-голямо самообладание. ЦСКА има потребност от време. Не желая да пазя никого, не съм юрист на управлението, само че клубът е изчистен откъм отговорности и занапред ще образуваме прехода. За да стигнем равнището на топ тимовете. Надявам се и управлението да си изпълнят задачата. Ние сме едно цяло, от никого нищо не укривам. Мога да давам отговор на въпроси, ще бъда пряк, няма място за извъртане ", сподели още Младенов.

" Не съм потърсил Любо Пенев. Надявах се той да пристигна да си вземе сбогом с тима. Това не стана. Нямам и време да се отстранявам от тима. Концентрирал съм се върху тима и футболистите. Не ми остава време да се занимавам с нещо странично. Вече съм получил 100%-ова информация за всеки състезател, тъй че повече не ми би трябвало ", съобщи Младенов.

" Когато нещата са сполучливи, тогава най-лесно се поддържа тима. Въпросът е когато има компликации, да се обединим. Тепърва ни следва доста работа. Трябва да опозная състезателите. Не би трябвало да вършим крачка обратно в нито една тенденция. Всичко би трябвало да е позитивно - като организация да вдигнем равнището, като показване в игра и отвън игра. Не отива на футболисти и на почитатели да се държат по този метод след един дуел, без значение по какъв начин е приключил. Това са значими неща за имиджът и престижа. Всеки месец, всяка седмица, всеки ден би трябвало да се вижда усъвършенстване във всичко, което изброих ".

" Точно за Валентин Антов сме се разбрали. Ако има продажба, аз съм " за ". Неговото връщане за мен беше неточност. Това повлия на душeвността му, оттова и на формата. Вие виждате. За дребното време, в което работя с него, виждам едно амбициозно момче със мощен темперамент и " армейски " дух. Ще разгадавам на него, до момента в който е тук. Вярвам в неговите качества ", приключи треньорът на ЦСКА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР