Наставникът на Милан Стефано Пиоли говори за взаимоотношенията си със

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли говори за взаимоотношенията си със
Коментари Харесай

Пиоли: Милан е роден да побеждава, това е и моята амбиция

Наставникът на Милан Стефано Пиоли приказва за взаимоотношенията си със звездата на тима Златан Ибрахимович, за опцията да го употребява по едно и също време с Оливие Жиру, за силата и упоритостите на отбора, за припадъка на Кристиан Ериксен на UEFA EURO 2020 и за завръщането на “росонерите” в Шампионската лига.

“Златан демонстрира темперамент във всичко, което прави. В първия ни сезон дружно имаше случай, в който той не одобри добре своя промяна. Той почука на вратата на офиса ми и съобщи: “Днес аз ще говоря”. Затова аз стоях в ъгъла и го изслушах. На идващия ден му споделих: “Златан, в този момент аз ще обясня за какво направих избрани неща” и той ги одобри. Лесно е да се разбираш с него. Ние сме двама директни индивида и си споделяме какво мисли другият. Целта на срещите постоянно е най-хубавото за тима. Той е първият, който застава пред тима, и поема персонална отговорност.

Ибра е човек с големи разсъдък и благосклонност. Той ни накара да израснем доста и към момента има много работа за извършване в Милан. Той ще се върне скоро. Тренира добре и нека да продължи по този начин до събота, с цел да бъде в групата за неделя. Той и Жиру дружно на терена? Чудесните играчи, при подобаваща наличност, могат да играят дружно. Жиру е насочна точка в наказателното поле, а Ибра в този момент е режисьор в офанзива. Когато и двамата са на 100%, може да го пробваме. Искаше ми се да го опитам по-рано, само че нямаш опция да го направя.

Милан е роден, с цел да побеждава. Разбира се, това лишава време, само че моята упоритост и тази на момчетата е да печелим. Знаем компликациите, високото равнище в Италия и какъв брой тежка ще бъде Шампионската лига, само че в това време сме доста стимулирани. Работехме интензивно, с цел да реализираме това и би трябвало да сме разчувствани, че се изправяме пред това премеждие. Химнът на ШЛ е значим. Дали бих си го поставил като звук на звънене? Не, за тази цел си имам Златан, който ме буди. Този Милан е най-силният, който съм упражнявал. Момчетата доста израснаха и са наясно със своята мощ. Трябва да си мислим, че можем да печелим всеки мач, а най-после ще забележим до каква степен сме стигнали.

Случилото се с Ериксен беше огромна паника. Помислих си най-лошото. Това, което Симон Кяер направи, не се случва всеки ден. Никога не съм се съмнявал в човешките му качества, само че би трябвало да призная, че неговото самообладание ме удиви. Странно е, че Милан за първи път ще играе на “Анфийлд”. Емоцията от завръщането ни в ШЛ ще бъде огромна. Миналия сезон играхме в Манчестър и беше добре. Дори и без почитателите, усетихме въздействието. Предизвикателството против Ливърпул ще бъде вълнуващо. Завръщаме се в Шампионската лига с възторг и би трябвало да приемем сложните мачове за чудесни благоприятни условия, тъй като в случай че сме уверени, можем да преодолеем всяко препятствие”, разяснява Пиоли по време на събитието “Шампиони под звездите” в Биела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР