Наставникът на Милан Сгефано Пиоли остана здраво стъпил на земята,

...
Наставникът на Милан Сгефано Пиоли остана здраво стъпил на земята,
Коментари Харесай

Пиоли: Чака ни дълъг път, отказах да сменя Златан

Наставникът на Милан Сгефано Пиоли остана крепко стъпил на земята, макар успеха с 2:1 в дербито с Интер и безупречното начало на сезона за отбора. Той също по този начин не спести похвали за звездата на “росонерите” Златан Ибрахимович.

“Вчера споделих, че резултатът няма да бъде от решаващо значение за сезона. Разбира се, че сме удовлетворени, че победихме тим с доста качества и който ни сътвори много проблеми. Ние обаче удържахме и отвръщахме, когато имахме опция. Победата е значима, само че към момента има дълъг път пред нас, както и толкоз доста за възстановяване. Златан беше доста изтощен и даже искаше да го сменя, само че този път аз го пренебрегнах. Той е извънреден, способства толкоз доста за отбора със своите гений, увереност и темперамент. Той е експерт за образец. Дава всичко за своя тим и желае да завоюва всичко - от край за Купата до упражнение на подготовка. Не мога да си плагиатствам заслуга за работата ми с Ибрахимович, защото тя е доста лесна.

През второто полувреме страдахме, само че удържахме успеха, което демонстрира, че сме се подобрили, научили сме се от предходните неточности и знаем по какъв начин да останем фокусирани. Отборният ни дух е необикновен. Работим старателно за нашата идея. Спечелихме всеки мач до момента през сезона, само че в нито един това не стана елементарно, което значи, че би трябвало да се подобрим тактически и механически, тъй като не постоянно можем да разчитаме на характера ни. Малко бях сюрпризиран, че никой не очакваше да стартираме с Рафаел Леао, защото при неналичието на Анте Ребич и обстоятелството, че в предходния мач вкара два гола, той пасваше на нашия жанр на игра. Знаехме, че ще има малко повече опасности, само че по този начин искахме да играем против Интер. Дори това да означаваше, че ще предоставим повече пространства на техните нападатели. Приехме калкулирания риск, с цел да нападаме повече.

Скудетото? Обичам да мисля положително и се схващам като оптимист, само че също по този начин знам, че 3-4 клуба са вложили повече от нас и са в по-напреднал стадий. Ние сме амбициозни, само че най-много влагаме в бъдещето. Има седем клуба на високо равнище в Серия “А” сега и единствено четири от тях ще имат щастието да си обезпечат присъединяване в Шампионската лига. Ако искаш да се бориш за купата, би трябвало да повишиш равнището на качествата на тима. Дори тогава това ще отнеме много време. Има тимове, които са вложили повече, само че не са се справили толкоз добре. Клубът беше умен да сложи основите и да гради върху тях за бъдещето”, съобщи Пиоли след мача.
Серия А 4 кръг, събота 17 октомври  Интер 1:2краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР