Наставникът на Милан Дженаро Гатузо призова в следващите мачове тимът

...
Наставникът на Милан Дженаро Гатузо призова в следващите мачове тимът
Коментари Харесай

Гатузо: Намираме се на кръстопът, трябва да покажем постоянството, което ни липсва

Наставникът на Милан Дженаро Гатузо прикани в идващите мачове отборът да покаже неизменност, каквото до момента му е липсвало през този сезон.

“Притеснен съм. Няма да е елементарно. Джузепе Якини се приготвя добре за мачовете и не се майтапи. Емполи имат положителни играчи и ефикасна отбрана. Променили са тактиката си и мачове като този дефинират до каква степен сме се подобрили. Имаме три срещи за осем дни - фактор, който не трябва да се подценява, само че няма изгода да мислим по-нататък от утрешния мач. Намираме се на кръстопът в този миг от сезона и би трябвало да намерим постоянството, което не сме посочили до момента. Лукас Пакета постоянно отива по-напред от позицията си и играе като номер 10. Той може да извършва всевъзможни функции. Чалханоглу? Винаги диря човешки взаимоотношения, освен с него, макар че Хакан знае, че в последно време не е на високо техническо равнище.
Coach Gattuso commented on the Friday night San Siro fixture during the pre-match press conference https://t.co/Xbs8FyESLl#MilanEmpoli pic.twitter.com/VWWafuIGbc
— AC Milan (@acmilan) February 21, 2019 Обръщам внимание изключително на тези, които не получават доста игрово време. Този Милан е на всички, освен на Кшищоф Пьонтек, на някой самостоятелен футболист, шефовете или Гатузо. Трябва да се подобрим, само че има случаи като този против Аталанта, когато може да страдаш от силата на съперника и би трябвало да чакаш точния миг, в който да ги нараниш.

Дали Малдини и управлението не са съгласни с всичко, което върша? Вярно е. Понякога се случва, само че постоянно има почитание сред нас. Клубът свърши добра работа с моето развиване. Няма потребност да търсите кавги. Що се отнася до мен, не ми би трябвало всякога да ми споделят, че се оправям добре. Нещата се развиват добре за момента, само че когато съм мощно подложен на критика, пробвам се да чета допустимо минимум за това и просто да си правя работата. Дори огромни имена като Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти и Масимилиано Алегри са обект на офанзиви.
We've wrapped up the boss's most interesting quotes in 60 seconds. Start the clock
Il meglio della conferenza stampa pre #MilanEmpoli riassunto in soli 60 secondi pic.twitter.com/QW3ts9drYT
— AC Milan (@acmilan) February 21, 2019 Искам да дам късмет на някои футболисти, които не играят доста в последно време, само че без да върша огромни промени. Най-важното нещо е да поддържаме ентусиазма. Един треньор би трябвало да има поради всички тези аспекти”, разяснява Гатузо на конференцията си преди утрешния мач с Емполи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР