Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа коментира успеха на неговия тим

...
Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа коментира успеха на неговия тим
Коментари Харесай

Анте Шимунджа: Показахме характер, ЦСКА е труден опонент

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа разяснява триумфа на неговия отбор с 2:1 против ЦСКА вкъщи в дербито от 13-ия кръг на Първа лига.

Треньорът на " орлите " показа, че е останал удовлетворен от обстоятелството, че разградчани са посочили темперамент против сложен конкурент като ЦСКА.

" Щастлив съм, че спечелихме. Показахме темперамент. Стъпихме на краката си когато не се представяхме добре на моменти. Те са извънредно сложен конкурент. Мога да кажа, че до този миг ЦСКА не бяха играли по този метод. През първите 15-20 минути бяхме по-добрият тим. Контролирахме нещата на терена, по-късно допуснахме неточности, само че това е дерби - има доста страсти, които са вплетени в този вид дуели ", стартира Шимунджа.

Словенският ментор добави още, че не се тормози от натоварената стратегия на " зелените " и че е значимо къде ще бъде тимът в края на сезона.

" Това е Лудогорец. В хода на седем дни ще изиграем три извънредно значими срещи, с цел да имаме тази опция, значи сме си свършили работата, тъй че това не е проблем за нас. В края на сезона е значимо къде си. Тогава ще мислим какъв брой е основен този триумф. За момента не сме първи, имаме два мача по-малко, само че е добре, че трупаме точки ", съобщи експертът.

Накрая треньорът на Лудогорец сподели няколко думи и за идния дуел против ХИК Хелзинки от шампионата Лига Европа.

" От всеки мач може да натрупаш опит. Без значение дали играеш против най-хубавия тим в света, или най-слабия. Важно е, че спечелихме дербито, ще се насладим на успеха. Ще се събудим на следващия ден след победа в дерби и тогава ще мислим за ХИК ", приключи Анте Шимунджа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР