Наставникът на Левски Станимир Стоилов остана крайно разочарован от футболистите

...
Наставникът на Левски Станимир Стоилов остана крайно разочарован от футболистите
Коментари Харесай

В Левски са бесни, част от играчите са с последно предупреждение

Наставникът на Левски Станимир Стоилов остана извънредно отчаян от футболистите след контролата с македонския Академия (Пандев), която “сините” завоюваха с 3:1. Стоилов разгласи, че за някои от тях това е последно предизвестие, без значение дали са българи, национали или чужденци, съобщи " Гонг ".

“Няма да диря играчи, които не се борят и не тичат задоволително в името на Левски. За някои от играчите това е последно предизвестие за по-сериозно отношение към контролите. Не ме интересува дали е българин, чужденец или национал. За Левски повече няма да се играе с този темп, това съм 200% сигурен. Сладките сънища би трябвало да приключат, тъй като с тази игра можем да бием единствено Акадения Пандев. Несериозно отношение към играта в отбрана. Виждам самостоятелни качества, само че не и динамичност. Не ми харесва ситуацията, в което се намираме, би трябвало да го променим.

Няма отмалялост, тя е в главите им. Не упражняваме нещо по-различно. Футболистите би трябвало да демонстрират повече темперамент и да се избегне самозадоволството. Защото Левски може след два мача да тръгне в неправилна посока. Нямаме доста време да се настройваме. Ако футболистите мислят, че ще пристигна шампионата и след два мача ще се продадат - няма да стане. Този цирк съм го гледал. В момента сме в някакъв мини цирк на самозадоволеност.

Такива са ни опциите като финансови параметри, само че би трябвало да си даваме сметка къде бяхме преди 4-5 месеца и до каква степен стигнахме. Но от нас не се чака разходки, а да подобряваме равнището си във всеки мач. Силното качество е, че Левски беше в доста добра кондиция и динамичност в края на сезона. Това ни носеше триумф. Ако желаеме да побеждаваме единствено с класа и майсторство - няма да стане. Още първия мач от шампионата имаме сложен съперник, софийско дерби. След диалозите не видях смяна в държанието. Ако би трябвало ще играя с юноши, които тичат 90 минути. Много бързо станахме любимци и звезди. Искам тимът да е звезда. Не сме взели триста индивида, а двама футболисти и бек, тъй като с Драган не се разбрахме.

Затова съм тук, с цел да им споделям истината, а не да ги подлъгвам. Предпочитам да ме ненавиждат, само че трофеите да идват на “Герена”. Искам да се раздават на 200%, само че такова нещо не виждам, колкото и да не ми се желае да го кажа. Не сме тук да се прегръщаме и целуваме.

Доволен съм от младите, само че те не могат да носят тима на плещите си. Те бяха положителни за 8-мо място, в този момент би трябвало да станат положителни за първото. Трябва да ги обучим, с цел да дават отговор на критерия Левски. Той беше един преди 6 месеца. Сега е различен.

Левски би трябвало да задържи този групов дух на терена. Много рядко се неистина като виждам тима на терена. Не играят във фаза отбрана и това ще бъде пагубно още в първия по-сериозен мач. Надявам се думите ми да стигнат до тях, тъй като другояче ще е неприятно за Левски. Вдигаме, подвигаме и след това се любуваме на хубавото време, а не на работата. Най-лесно е да свалим равнището. Трудно е да го вдигнеш. Виждам рационални хора в нашите футболисти. Успехите бяха поради сериозното отношение. Без предпочитание, експанзия и упоритост няма да стане. Ако ги нямаш, спри у дома и гледай по малкия екран мачовете.

Ако би трябвало, ще взема и по-сериозни ограничения. Не ми е мъчно да мина в другата прекаленост. Не желая да ме обичат, а да играят със сърце и душа за Левски Развитието на един тим зависи от играчите и треньора. Другите оказват помощ. Явно не мога да задействам експанзията и динамичността. Няма различен отговорен, с изключение на аз. Търся виновността в себе си”, сподели гневният Стоилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР