Наставникът на Барселона Роналд Куман коментира възможността отборът му да

...
Наставникът на Барселона Роналд Куман коментира възможността отборът му да
Коментари Харесай

Куман: Обрат срещу ПСЖ ще е изключително труден, но не и невъзможен

Наставникът на Барселона Роналд Куман разяснява опцията тимът му да направи поврат след загубата с 1:4 от Пари Сен Жермен на “Камп Ноу” в осминафиналите на Шампионската лига. Миналата седмица каталунците наваксаха пасив от 0:2 като посетител на Севиля в първия мач от Купата на краля, като победи с 3:0 на реванша и се класира за финала на шампионата. Нидерландският експерт регистрира, че против ПСЖ обратът ще е по-сложен, само че не и неосъществим.

“Винаги е по-трудно да направиш поврат след 1:4 вкъщи, в сравнение с след 0:2 като посетител. Но нищо не е невероятно. Вярваме в нас самите. Знаем, че в Барса би трябвало да се печели и ще покажем този нрав, който демонстрираме от дълго време. ПСЖ са мощни и се целят в максимума в ШЛ. За да имаме шансове за поврат, би трябвало да изиграем приключен мач с огромна успеваемост. Ще се опитаме да го създадем. Винаги излизаме за победа и нека да успеем да я реализираме. Трябва да сме мощни, да покажем нашата си игра и да сътворяваме положения за гол. Най-важното е да дадем най-хубавото от себе си. Ако не го създадем, това е най-лошото, което може да ни се случи.

Лионел Меси? Разбира се, че в случай че желаеме да създадем поврат, нужно е всеки един състезател да е на най-хубавото си равнище. Ако Лео е кадърен да направи един от най-силните си мачове, всичко е допустимо. Той може да реши всеки дуел във всеки един миг. Но освен той, а целият тим би трябвало да е на най-високо равнище. Също по този начин ни е необходим и шанс, когато приключваме отиграванията, търсейки нужната успеваемост. Ще забележим при започване на мача дали ще можем да преобладаваме и да пресираме. Не имам вяра, че ПСЖ ги е боязън от нас поради обрата през 2017 година. Със сигурност техният треньор ще приготви играчите си по най-хубавия метод, с цел да не възприемат този мач за елементарен. Обстоятелствата за този поврат обаче са изцяло разнообразни. Винаги е по-лесно да играеш реванша вкъщи.

Ще ни бъде доста мъчно. Ще се надигнем против тим като ПСЖ, който не ти дава да играеш доста. Говори се за отсъствията на противника, само че нашите са повече. Жерард Пике и Роналд Араухо? Вярно е, че през този сезон не измина и ден, в който да разполагаме с всичките ни играчи. Имаме неприятен шанс с централните ни бранители, само че показахме, че не сме подвластни от един или двама футболисти. Отборът е мощен и ще се опитаме да го демонстрираме още веднъж. На Араухо са му нужни още няколко групови тренировки и в случай че всичко е наред, ще е на линия за мача с Уеска. Вече съм измислил стартовите 11 за утрешния дуел. Направихме разбор на първата среща. В последния ни анализ на следващия ден ще кажа кои ще са титуляри. С наличните 22-ма футболисти можем да играем във всякаква скица.

Жоан Лапорта? Не знам дали с неговото избиране има по-голям късмет Меси да остане. Той несъмнено има минало с Лео и някои от другите играчи. Това е положително, само че не знам по какъв начин стоят нещата с Лео, който самичък ще вземе решението. Дано той да продължи с нас. Лапорта завоюва изборите с огромна разлика. Клубните членове гласоподаваха и е хубаво, че имаме президент като него, който да работи за бъдещето на клуба. Аз го познавам и съм го поздравявал няколко пъти в предишното. Познавам и Франк Рийкард, който беше ментор под управлението на Лапорта. Той вдъхва огромна религия на играчите. За него е значимо да оказва помощ на треньорите и футболистите и най-после всичко зависи от резултатите. Лапорта сподели няколко думи на играчите и личния състав, като беше приветстван добре. Сега би трябвало да продължим започнатото. Утре ни следва нов тест, с цел да покажем, че сме поели по добър път”, съобщи Куман на конференцията си преди мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР