Наслушали сме се и сме се начели на толкова много

...
Наслушали сме се и сме се начели на толкова много
Коментари Харесай

Митове за здравословния начин на живот, които всъщност са ВРЕДНИ!

Наслушали сме се и сме се начели на толкоз доста информация и препоръки във връзка отслабването и влизането в здравословна форма. 

Работата е там, че една огромна част от всички тези ужасно известни препоръки в действителност са безспорни измислици и освен не правят никаква работа в мечтаната посока, само че и напряко вредят на тялото.

Вижте кои са те!

Етикетите в никакъв случай не лъжат.

Производителят на един артикул желае той да наподобява, колкото се може по-здравословен и/или с по-малко калории и за това нормално нещата, които написа на етикета може да важат не за 100 г от продукта, а да вземем за пример за една порция. И най-после да се окаже, че калорийната стойност на продукта в действителност много по-голяма от написаното.

Ако в действителност желаете да се храните здравословно, би трябвало деликатно да четете етикетите и да се придържате към правилото: колкото по-малко съставки, толкоз по-добре.

На вечеря би трябвало да останем гладни.

Всички са чували тези думи: " Закуската изяж самичък, обяда раздели с другар, а вечерята дай на врага си ". Съвременните проучвания обаче демонстрират, че е по-добре ти да си изядеш вечерята и да не я даваш на никого. Постоянният отвод от вечеря води до закъснение на обмяната на веществата, рисково намаление на равнищата на захар в кръвта и нараснала отмалялост. Най-добре е на вечеря да изядете нещо леко и потребно: зеленчуци или протеини. 

Да упражняваме всеки ден е потребно!

Това може би е правилно за професионалните спортисти, които са с доста по-подогтвени мускули за непрекъснато натоварване, само че за елементарния човек това изобщо не е правилно. Дори и да сте доста въодушевени да ходите в залата всеки ден, това ще ви навреди доста, ще се пренатоварите и ще стартират да ви болят освен мускулите, само че и костите. После ще имате потребност от възобновяване, а това ще отнеме повече време пропускане на подготовка, от колкото в случай че просто прескачате дни. Ако желаете да вършиме нещо всеки ден обаче, най-подходящо за това са гимнастиката или йога.

Повече потене, повече намаляване.

Един от обичаните легенди, родили техники и артикули за увиване на тялото с разнообразни найлони и костюми, до момента в който упражняваме, с цел да отслабваме по-бързо. Потенето няма нищо общо със свалянето на килограми, макар другия мит за сауната и топенето на мазнини там. 
 Чай или кафе – кое е по-здравословно Чай или кафе – кое е по-здравословно
Чай или кафе - всеки от нас има разнообразни желания. Някои пият единствено кафе, други единствено чай, а трети могат да пият и двете.Постоянно ч...

Дали ще стоите в сауна, потейки се като бизон или просто си стоите на един стол, резултатът е един и също.

Не започвайте деня без закуска.

Да, всички сме чували, че " до момента в който не си изядем закуската няма да станем от масата ". Това обаче не е правилно. Не се насилвайте да ядете заран, в случай че сте от тези хора, за които би трябвало да мине малко време, до момента в който добият вкус. Също по този начин някои проучвания демонстрират, че хората, които не закусват, изяждат по-малко храна денем. Може да се каже, че в тази ситуация безусловно апетитът идва с яденето. 

Всеки отслабва елементарно, в случай че се старае интензивно!

Всички сме чували непоискани препоръки за намаляване. Много постоянно или от хора, които в никакъв случай не са си мръднали пръста в опит да ги изпълнят, или от такива, на които не им се е налагало да го вършат. 
 Ето я чудната примес, от която главоболието ще е единствено спомен Ето я чудната примес, от която главоболието ще е единствено спомен
От всички мъчителни положения, които засягат индивида, главоболието и мигрената са най-често срещаните. Причините могат да бъдат както въ...

Истината обаче е една единствена и тя е, че в построяването на хубавото и крепко тяло има съществени правила, само че също по този начин и доста генетика, привички и метод на живот. Всичко е самостоятелно и всяка диета и натоварвания, би трябвало да бъдат изготвяни по отношение на съответното тяло, като това е най-добре да се прави единствено от експерти.

Бягането е ужасно потребно! 

Грешка! По-голямата част от бегачите получават най-различни тежки контузии, които за тези, които стъпват на пета или са с наднормено тегло, могат да са доста рискови. 

Разбира се, в случай че държите да бягате и обичате да го вършиме, го правете с по-балансирана скорост и времетраене и когато усещате, че умората ви настава и тялото ви отхвърля, спирайте и си почивайте, колкото време ви е нужно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР