Наскоро публикувано проучване от Министерството на енергетиката на САЩ привлича

...
Наскоро публикувано проучване от Министерството на енергетиката на САЩ привлича
Коментари Харесай

Американците рециклират само 5% от пластмасовите си отпадъци

Наскоро оповестено изследване от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати притегля вниманието към ниските равнища на преработване в страната. Докладът откри, че единствено 5% от пластмасовите боклуци са били рециклирани през 2019 година, като 86% са депонирани, а останалите 9% са изгорени за генериране на електрическа енергия, съобщи Aleteia.org.

Докладът цитира няколко фактора за спада на преработването, в това число напредък на популацията, ниски равнища на преработване и желания на потребителите към пластмаси за еднократна приложимост. Проучването също по този начин отбелязва, че въздействието на пластмасовите боклуци се е нараснало след възбрана на Китай на вноса на пластмасови боклуци от Съединени американски щати през 2017 година.

Екологичните деятели виждат натиска за преработване на потребителите като несполучлив и приканват за корпоративни и държавни политики, „ които понижават производството, потреблението и изхвърлянето на пластмаси “. Докладът също разкрива, че до момента в който преработването на пластмаса е в крах, генерирането на пластмасови боклуци на човек в Съединени американски щати се е нараснало с 263% от 1980 година насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР