„Нашите служби нямат особено доверие на партньорите си. Това, което

...
„Нашите служби нямат особено доверие на партньорите си. Това, което
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Службите не си вършат работата, нужни са реформи

„ Нашите служби нямат изключително доверие на сътрудниците си. Това, което подават като информация е от техни източници и става въпрос за общодостъпни или очевидни източници. Информацията, подавана от службите ни, не е задоволителна, с цел да се вземат управнически решения в обстановката, в която се намираме”. Това съобщи пред " Нова телевизия " професор Николай Радулов, народен представител от Има Такъв Народ и член на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и на Комисията по надзор над службите.

" Когато нашите служби споделяха, че не се чака война в Украйна, разузнаването на Съединени американски щати твърдеше, че спорът е неминуем. Обяснявам си това с липса на потенциал. Това не е злонамерено или преднамерено. Това е неумение, тъй като години наред са назначавани комфортни хора, а не експерти”, безапелационен е той

„ Службите не са реформирани и са в положението, в което бяха готови през последните 12-13 години. Очевидно е, че трябват промени. Мисля, че министър председателят е наясно с това. Преди седмици той самият сподели, че „ всичко е изгнило”. Не съм наясно до каква степен всичко е изгнило, само че е реалност, че службите не си правят работата”. По думите му службите в България са нереформирани и в случай че се вземе за образец ДАНС – когато той е основан през 2008 година, са се сглобили механично старите служби без особени промени по модела на Службата за вътрешна сигурност на Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР