Софийският административен съд постанови да бъдат безусловно прекратени действията на

...
Софийският административен съд постанови да бъдат безусловно прекратени действията на
Коментари Харесай

Съдът спря реорганизацията на движението в центъра на София

Софийският административен съд постанови да бъдат „ абсолютно прекъснати дейностите на Столична община “ по смяна на придвижването в центъра на София.

„ По искане на Сдружение с нестопанска цел в социална изгода „ Европейски център за транспортни политики ” против неоснователните дейности на Следствен отдел към окръжна прокуратура, Административен съд София – град постановява да бъдат абсолютно прекъснати дейностите, осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов по отношение на въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването в гр. София по бул. „ Витоша ”, бул. „ Патриарх Евтимий ” и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен ” посредством разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и така нататък “, се споделя в известието.

Съдът е приел, че дейностите не се основават на административен акт или закон , и в хипотезата на член 250, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс следва да бъдат прекратени неотложно, съобщи БГНЕС.

Разпореждането може да бъде обжалвано пред Върховен административен съд в тридневен период.

 
Терзиев: Никой не желае да постанова неприятни решения напук
Междувременно кметът на София Васил Терзиев съобщи по време на брифинг в Столичния общински съвет (СОС), че „ никой не желае да основава напук неприятни решения за града “.

По-рано през днешния ден от групата на Българска социалистическа партия в СОС желаеха оставката на заместник-кмета по превоза Илиян Павлов и приканиха Терзиев да върне предходната организация на придвижване.
Не се разсънваме с концепцията да сътворяваме дискомфорт на жителите.
Васил Терзиев, кмет на София

Терзиев съобщи, че новите велоалеи по " Витоша ", " Патриарх Евтимий " и " Фритьоф Нансен " няма да бъдат отстранени, тъй като е значимо хората да могат да се придвижват с колело . Според него аргументът, че няма велосипедисти, тъй като вали дъжд, е неплатежоспособен, защото " няма и майки с колички като вали дъжд, само че това не значи, че не би трябвало да има тротоари ". „ Нормално е, когато вали, хората да употребяват градски превоз, и това не значи, че не би трябвало да работим върху различния превоз “, сподели столичният кмет, представен от Българска телеграфна агенция. Според него велоалеите са едни от нужните детайли, за чиято изгода има най-голямо обединяване.

„ За да забележим дали едно нещо работи, или не, то първо би трябвало да тръгне, да се мери, да седнат специалистите, да го обсъдят “, сподели Васил Терзиев. Той увери, че се мисли и за интереса на живеещите в региона и добави, че Столичната община има няколко елементарни цели - да се развива велотранспортът и различният превоз, да се развива бърз и комфортен градски превоз, като това да не е с цената на огромни тапи, а всичко това бъде осъществено с минимална или никаква загуба тук-там за паркиране.

„ Въпреки всички разтърсвания и ненапълно обективен яд на хората, защото им сътворяваме краткотрайно стеснение, следварително ще намерим решени “, сподели столичният кмет Терзиев и добави, че „ най-после всички ще бъдат удовлетворени “.

Васил Терзиев сподели още, че има разнообразни интерпретации по какъв начин би трябвало да се съгласува новата организация на придвижване и всичко следва да бъде разказано, с цел да се знае какъв да бъде редът.

Комуникационна неточност, взели сме си поучения и идващ план ще бъде изработен по друг метод, с цел да няма сюрпризирани и да няма такова напрежение. Разликата ще бъде видна през идващите няколко месеца, добави кметът.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР