Ръководителите на САЩ, Китай, Бразилия, Индия и други водещи страни

...
Ръководителите на САЩ, Китай, Бразилия, Индия и други водещи страни
Коментари Харесай

“Не останаха надежди”. Какво подготви за Зеленски Западът?

Ръководителите на Съединени американски щати, Китай, Бразилия, Индия и други водещи страни в света или отхвърлиха да вземат участие в „ срещата на върха за мир “, която ще се организира на 15-16 юни в Швейцария, или ще изпратят някой на тяхно място. Киевските управляващи бият паника: извънредно значимото за тях събитие, както се оказа, не е належащо на интернационалната общественост. Европейски Съюз обмисля да предложения Русия за договаряния. За въздействието на мирните начинания върху украинския спор - в материала.

Тъмни времена

Прословутата среща на върха в началото се основаваше на „ формулата за мир “ на Зеленски – в действителност капитулацията на Москва. След това дневният ред беше омекотен: разискване на корабоплаването в Черно море, нуклеарната сигурност, размяната на пленници. Русия не беше поканена.

„ Те ще блокират всичко, ще нарушат всичко и няма да се успокоят, до момента в който не покажат един или различен проект за преустановяване на войната, което ще бъде ултиматум – както видяхме доста пъти, дневният ред не може да бъде съветски “, изясни Зеленски изявление за Ройтерс.

Според него Западът се опасява от провалянето на Москва - те се опасяват от непредвидими последствия за целия свят. „ Те биха желали Украйна да завоюва, без Русия да загуби “, сподели той засегнат. И добави: " Това не става по този начин ".

Зеленски се нуждае от цялостна победа и за задачата се нуждае от допустимо най-вече оръжия и муниции от Запада. Само провалянето на бойното поле ще принуди Кремъл да отстъпи.

Сватба в Малиновка

Според “Блумбърг ” в Швейцария може да дойдат представители от 80 до 100 страни. Официално бе доказано присъединяване на ръководителите на Франция, Канада, Германия и Италия. Разпратени са общо 160 предложения.

Джо Байдън ще прекара 13-15 юни в Италия - там ще се състои срещата на Г-7. Той няма да посети Швейцария. Разбира се, той може да промени решението си, само че най-вероятно Зеленски няма да го види там.

Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин сподели, че Пекин поддържа всички старания за разрешаване на спора „ и също по този начин се застъпва за навременното привикване на интернационална мирна конференция, приета както от Русия, по този начин и от Украйна, с равно присъединяване на всички страни и независимо разискване на всички мирни начинания. ” Тоест Пекин няма да изпрати свои дипломати без съветската делегация.

Индийският министър председател Нарендра Моди надали ще участва. Това зависи от „ времето, логистиката и едновременните задължения “, сподели той. Бразилският президент Лула да Силва несъмнено няма да дойде.

На този декор немският канцлер Олаф Шолц прикани публицистите да не чакат съдбоносни решения от „ срещата на върха на мира “. Не може да се приказва за прекъсване на военните дейности, в най-хубавия случай ще бъде допустимо да се направи дребна стъпка в тази посока. “Блумбърг ” незабавно заяви, че Европейският съюз ще провежда още едно събитие в Саудитска Арабия през есента - с присъединяване на Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова това " хипотетична нечиста сделка ". „ Засега виждаме, че има опит да се приготви конференция в Швейцария, която от наша позиция е безусловно безполезна във връзка с намирането на някакъв метод за разрешаване на спора към Украйна “, акцентира той.

Нова вяра

Денис Денисов, специалист от Финансовия университет към съветското държавно управление, е уверен, че интернационалната общественост от дълго време чака Киев и неговите сътрудници най-сетне да схванат, че би трябвало да разискват края на спора не между тях, а с Москва.

„ Саудитска Арабия е подобаваща платформа за това, в случай че също така изхождаме от предложенията на Китай и Бразилия, този формат е много комфортен за Русия “, отбелязва той.

Експертът счита, че преди всичко е належащо да се дефинират участниците в преговорния развой и техните пълномощия. Няма смисъл Москва да влиза в разговор със сегашните украински управляващи, за предпочитане са представители на страните от НАТО. Освен това е належащо да се разиска план за нов международен ред и световна система за сигурност.

Заместник-ръководителят на Института за страните от Оперативно-наблюдателно дело Владимир Жарихин счита швейцарската среща на високо ниво за „ огромна провокация “. „ Западът би трябвало да извива ръцете на водачите на доста страни, с цел да вземат участие, само че не постоянно съумяват: Китай, Бразилия, Индия и други страни отхвърлят. По създание това е един тип тестване дали могат да отстоят правото на многополярност “, показва той.

Според него единственото нещо, което по някакъв метод заплашва Москва на срещата на високо ниво, е символичното гласоподаване за разполагането на миротворци в Украйна. Това предложение може да бъде показано под благовидния предлог за прекъсване на военните дейности, само че в действителност да е за узаконяване на войските на НАТО там.

Превод : В. Сергеев

Гласувайте за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 104 в 25 МИР-София



Гласувайте в 10 МИР-Кюстендил за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 101 



Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5475Горан Симеонов: Конференцията на Зеленски в Швейцария ще бъде повече PR шоу без съответни резултатиАлтернативен Поглед4860Горан Симеонов: Асамблеята на НАТО в София показва единение, само че също сподели и неналичието на единствоАлтернативен Поглед36605Валентин Вацев: Най-опасното е до 2027 година да избухне огромна, жестока война сред Китай и САЩАлтернативен Поглед134865Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед15856Георги Тодоров: Евроатлантическата цивилизация е развъдник на антихристаАлтернативен Поглед134865Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед120182Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР